Flinke stijging Nederlandse import verwacht in twee weken

Aanzienlijke groei in Amerikaanse vraag naar aubergines

Kasaubergines zijn op dit moment slechts beperkt beschikbaar in de Verenigde Staten.

“Het is zoals verwacht in deze tijd van het jaar," zegt Daniel Mosquera van MamaMia Produce in East Rutherford, New Jersey. “De import in de VS komt uit Spanje en een beetje uit Mexico." Mexico levert aubergines jaarrond aangezien deze in twee verschillende regio's in het land groeien.

De aubergines, die op dit moment beschikbaar zijn, zijn echter niet van goede kwaliteit. "Het weer in Mexico is de laatste tijd behoorlijk onregelmatig geweest en daardoor is de kwaliteit niet voldoende. In sommige gebieden in Mexico is het erg koud," zegt Mosquera. “En aubergines uit Spanje zijn groter dan de normale aubergine. Wat kasproducten betreft telen Spanjaarden vaak een groter product."

Paarse aubergines van MamaMia Produce

Binnenkort grotere beschikbaarheid
In de komende weken zullen echter meer landen beginnen met het verzenden van hun aubergines. "Nederland is hier al mee begonnen en over twee weken zal de hoeveelheid aubergines vanuit Nederland flink gaan toenemen. Bovendien hebben ze hier meestal een zeer goed product wat kwaliteit, kleur en grootte betreft. Zij hebben waarschijnlijk een goede voorraad van paarse en graffiti aubergines,” zegt Mosquera.

“En we hebben onze eigen paarse aubergine die uit de Dominicaanse Republiek komt. Rond week 8 zullen we de productie hiervan gaan verhogen." De Dominicaanse Republiek kan jaarrond aubergines leveren dankzij een roterende kassenproductie.

De vraag naar de groente is ondertussen groot. "Er is een grote markt, omdat er niet veel producten beschikbaar zijn en daardoor gaat de vraag ook iets naar beneden. Maar het is redelijk stabiel," zegt Mosquera. “Het is een goed idee om in deze tijd paarse aubergines te hebben."

Tray met drie verschillende kleuren aubergines

Mosquera heeft zelfs een aanzienlijke groei in paarse aubergines waargenomen. "We zien dat de markt jaarlijks 8-10% groeit," merkt hij op. Hij voegt toe dat de verpakking van het product ook goed opvalt bij de consument. Mosquera biedt een verpakking aan met twee of drie verschillende kleuren aubergines. "Ik ben zeer enthousiast over de tray waarin normale paarse, graffiti en een witte aubergine worden gecombineerd," vertelt Mosquera.

“Er zijn zoveel nieuwe informatiebronnen die consumenten informatie geven over gezonde eetgewoonten. Ze vervangen vlees met allerlei producten, vooral groenten, en zijn op zoek naar mogelijkheden om hun bord kleurrijker te maken."

Graffiti aubergines van MamaMia

Stabiele prijzen?
De prijzen zijn ondertussen redelijk gelijk aan die van vorig jaar. "Vooruitkijkend denk ik dat de prijs hetzelfde zal blijven. Wanneer de Nederlandse aubergines op de markt komen, verwacht ik niet dat er direct een hele grote hoeveelheid beschikbaar zal zijn, dus de beschikbaarheid en markt zullen waarschijnlijk wel stabiel blijven," zegt Mosquera. “En ik denk dat we over ongeveer twee maanden de markten zullen zien dalen."

Hij verwacht tot week 24 ook een stabiele productie uit de Dominicaanse Republiek. "Hierna gaat de beschikbaarheid met ongeveer 40% naar beneden," zegt hij. "Maar dit vindt plaats rond juni en dit is een goede tijd hiervoor, omdat de Canadezen dan met een goede hoeveelheid op de markt komen."

Voor meer informatie:
Daniel Mosquera
MamaMia Produce
Tel: +1 (973) 773-9494
m.daniel@mamamiaproduce.com 
http://mamamiaproduce.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven