Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Canarische Eilanden zoeken alternatieve markten voor tomaten die bedoeld zijn voor het VK

De Canarisch delegatie die meedoet aan de Fruit Logistica zoekt vanwege de mogelijkheid op een harde Brexit alternatieve markten voor de tomatenexport die momenteel naar het VK gaat.

Narvay Quintero van de Canarische Raad voor Landbouw: "De onzekerheid over de Brexit is een heet onderwerp. Niemand weet wat er gaat gebeuren. De komkommer- en tomatenexport worden direct getroffen doordat 48% in het VK afgezet wordt." Nederland en andere Europese landen worden genoemd als mogelijke markten. 

De aanvankelijke overeenkomst tussen de Europese Commissie en de Britse regering, die uiteindelijk door het Britse parlement verworpen werd, hield de Canarische tomatenexport heffingsvrij. 

Quintero zei dat de Canarische Eilanden een eigen stand zullen hebben met het doel om de eilandproducten zichtbaar te maken. Volgens Quitero is het belangrijk om druk te blijven uitoefenen op de regeringen van Spanje en Europa met het doel de regelwetgeving voor de komende zeven jaar vast te stellen die rekening houdt met de specifieke factoren betreffende de teelt en marketing van de eilandproducten.

Bron: EFE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven