Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe cocktailtomaten gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica

TomaTech introduceert tijdens de Fruit Logistica nieuwe tomatenrassen. "We hebben gemerkt dat zowel telers als consumenten teleurgesteld zijn in de smaak en zoetheid van de cocktailtomaten die tot nu toe beschikbaar waren," zegt Ofer Ben Zvi, Hoofd Marketing en Verkoop bij het bedrijf. "Gebaseerd op onze relatie met belanghebbenden, retailers, handelaren en telers over de hele wereld hebben en ons begrip van hun behoeften, zijn we de uitdaging aangegaan en hebben we deze producten ontworpen."

TomaTech heeft hun ervaring met de veredeling van cherrytomaten gebruikt om twee specifieke cocktailrassen te ontwikkelen die smaakvolle, uniforme, stevige en sappige tomaten voortbrengen met een goede brix. Bovendien hebben de tomaten een hoge productiviteit die de verwachtingen van klanten en consumenten overtreffen.

De Savorino is een ronde, felrode cocktailtomaat van 70 gram op een dikke groene stam met 9 stevige en sappige vruchten met een brix van 7%. "Onderzoek toont aan dat consumenten dol zijn op de zoete en kruidige twist, bijzondere tomaten 'bite' en het aantrekkelijke fruitige, zoete aroma. De Savorino is een stevige, vlezige vrucht en is perfect om te snijden en in vieren te delen. Bovendien kan de tomaat gebruikt worden in veel gerechten, zoals salades, pastasaus, soepen en zelfs als snack. Telers zijn dol op de uitstekende oogst en de lange houdbaarheid van 14 dagen," zegt Ofer.

“Savorino is een interessante en karakteristieke vriend in de keuken die je altijd verrast met zijn bijzondere en heerlijke smaken. Savorino is dé verrassing in je salade en soep."

En dan is er nog de FlavorTom, een iets grotere cocktailtomaat van 80-100g, die ook uniform dieprood en rond is op een dikke groene, verse stam van 6 stevige en sappige vruchten met een brix van 6-7%. "Perfect voor consumenten die dol zijn op een smaakvolle tomaat met een heerlijk fruitig aroma. De zachte tomatenschil en stevige en sappige textuur maken het een tomaat die gemakkelijk te eten is, perfect voor salades, pastasaus, soepen en in de oven. Telers zijn dol op de uitstekende oogst en de houdbaarheid van 14 dagen," legt hij uit.

“FlavorTom is betaalbare en gemakkelijke vriend in de keuken, altijd beschikbaar om je bij te staan met zijn heerlijke smaak. FlavorTom is stevig en sappig en voegt smaak toe aan al je maaltijden."

De tomaten zijn te zien tijdens de Fruit Logistica in Hal 11.1 Stand B-26.

Voor meer informatie:
 
Ofer Ben Zvi
TomaTech
+972 522 242 280

www.tomatech.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven