Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

12 miljoen voor scholing in sectoren met seizoensarbeid

Voor sectoren met seizoensarbeid (landbouw, horeca en recreatie) komt er geld om personeel goed te scholen. De regeringspartijen willen er de komende vijf jaar 12 miljoen euro per jaar voor uittrekken.

Met het geld reageren de coalitiepartijen op de geplande wet die de arbeidsmarkt moet verbeteren en die waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten. In sectoren waarin door seizoenen en weersomstandigheden de vraag naar werk onregelmatig over het jaar verdeeld is, wordt vaker met tijdelijke arbeidsovereenkomsten wordt gewerkt.

De nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans zal in die sectoren waarschijnlijk gevolgen hebben voor de inzet van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. ‘Als we geld vrijmaken voor extra mogelijkheden om personeel goed te scholen, kan dit leiden tot meer duurzame arbeidsovereenkomsten’, aldus Pieter Heerma (CDA). Hij diende het voorstel in de vorm van een motie in tijdens een debat over de wet Arbeidsmarkt in Balans. De motie werd mede ondertekend door VVD, D66 en CU en kan dus rekenen op een meerderheid.

Eerder was al bekend geworden dat de vier regeringspartijen ook 48 miljoen euro jaarlijks willen voor het midden- en kleinbedrijf voor het opleiden van werknemers. Die kunnen dat bijvoorbeeld gebruiken voor het opzetten van bedrijfsscholen.

Bron: CDA


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven