Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
978 inschrijvers renden door de kassen bij Leo Ammerlaan

Eerste 'Plantise-editie' kassenloop met recordaantal deelnemers

De negende editie van de Plantise Kassenloop is weer achter de rug. Bijna 1000 hardloopliefhebbers trokken op zaterdag 2 februari weer de stoute schoenen aan om door de kas te kunnen rennen - of besloten het op blote voeten te doen. Het hardloopevenement vond plaats in de kassen van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan in Bleiswijk.

Het was de eerste editie onder de naam Plantise Kassenloop, omdat Plantenkwekerij Leo Ammerlaan samen met de plantenkwekers Van der Lugt en de Grow Group verder gaat onder de naam Plantise.

Dit jaar waren er maar liefst 978 inschrijvingen en veel publiek. De loop door de bedrijfsruimte en de kas over verschillende afstanden (10 km, 5 km en 2 Kidsruns) is voor zowel de hardloper als publiek een belevenis.

Nadat John Ammerlaan de 10 km rende, fietste hij ook nog voor de 5 en de kidsrun uit. 

In de bedrijfsruimte is de temperatuur voor de hardloper goed. In de kas tussen het gewas is het warmer en de luchtvochtigheid beduidend hoger. De klimaatverschillen tijdens de loop maken het tot een uitdaging voor de lopers. Dit maakt dit grote indoor-evenement uniek in de hardloopwereld.

Het startschot op alle afstanden werd gelost door de grondlegger van het bedrijf, Leo Ammerlaan (86 jaar).

Winnaar bij de heren 10 km is geworden Maarten van Zetten (34.07). Bij de dames werd Annick Taselaar eerste (40.32), zij verbeterde het parcoursrecord met 8 seconden. Bij de 5 km werd bij de heren wederom Victor Geraedts eerste (17.33). Bij de dames werd Jolijn Swager eerste (19.24). Zij verbeterde het parcoursrecord en wel met 15 seconden. Als laatste onderdeel werden er twee Kidsruns gelopen.

Kijk voor alle uitslagen en foto’s op: www.plantise.com/loop 

Na de finish was er voor iedere deelnemer een herinnering. 

Door het organiseren van dit evenement komt er veel geld binnen voor de goede doelen. Alle faciliteiten om dit evenement te laten plaatsvinden, worden kosteloos gedaan of gesponsord. De opbrengst van dit jaar is 9.000 euro en wordt in z’n geheel geschonken aan de drie goede doelen van deze editie, te weten: Het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs, CF Run team Ren voor Ben en de Stichting Baobab Kids in Malawi.

Volgend jaar staat de tiende jubileumeditie gepland op zaterdag 1 februari 2020.

 

Publicatiedatum: