Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kultive op Fruit Logistica

Paprika's en aubergines toegevoegd aan duurzame teelt Franse telersvereniging

Kultive is al 10 jaar achter elkaar aanwezig op Fruit Logistica. "Maar dit jaar is het de eerste keer dat we een stand delen met andere bedrijven die zich bij 'Demain la Terre' hebben aangesloten. Wij hebben ons er 3 jaar geleden bij aangesloten,” vertelt Alexandre Picault, commercieel directeur bij Kultive.

‘Demain la Terre’ is een vereniging van groenten- en fruittelers met een aantal gemeenschappelijke doelstellingen met betrekking tot duurzame ontwikkelingen. "Bij ‘Demain la Terre’ aansluiten betekende voor ons dat het gemakkelijker werd de verschillende goede, verantwoorde manieren van telen te laten zien. Het gaat daarbij om de manieren die al door onze telers zijn geïmplementeerd en om de manieren die ze in de toekomst nog willen implementeren. Onze komkommers, onze vlaggenschipproducten, waren de eerste groenten die op de nieuwe, goede en verantwoorde wijze werden geteeld.

Sinds vorig jaar zijn daar onze paprika’s en aubergines bij gekomen en binnenkort worden onze cherrytomaten en rode bieten daar ook nog aan toegevoegd. De nieuwe, verantwoorde wijze van telen heeft – via de telers –niet alleen betrekking op de agronomische kant, maar ook op de marketingkant, de kantoren, de pakstations, recycling in het algemeen, de voorkeur voor lokale bedrijven, etc. “Als lid van ‘Demain la Terre’ maakt Kultive deel uit van een continu verbeteringsproces dat elk jaar met behulp van een beoordelingssysteem opnieuw wordt beoordeeld."

 

Publicatiedatum: