Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HortiContact

Kennisprogramma voor nieuw themagebied Soft Fruit Experience bekend gemaakt

Het kennisprogramma van Soft Fruit Experience op HortiContact (19 t/m 21 februari 2019) is bekend. Het nieuwe themagebied op deze glastuinbouwbeurs is te vinden op de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Hier worden gedurende alle drie beursdagen doorlopend lezingen gegeven door Glastuinbouw Nederland, ABZ Seeds, Limgroup, Delphy, One Two, Wageningen University & Research, Flevo Berry, Polariks, Octinion, Vezalux, Plant Health Cure en ICE Agency.

Het themagebied Soft Fruit Experience maakt voor het eerst deel uit van HortiContact. Hier staan bedrijven die gespecialiseerd zijn in zachtfruit onder glas: van aardbei tot braam en van framboos tot bes. Daarnaast is er een kennistheater op deze bovenverdieping waar doorlopend lezingen worden gegeven speciaal voor de zachtfruit sector onder glas. Het volledige kennisprogramma van Soft Fruit Experience is nu rond en bestaat onder andere uit lezingen van Janny Trouw en Jos van Kester van Glastuinbouw Nederland over Fruitport West-Brabant, een update over Stichting Aardbei Onderzoek en over eenheid in glastuinbouw met betrekking tot belangenbehartiging vanuit Glastuinbouw Nederland.

Alle namen en onderwerpen bekend
Andere sprekers en onderwerpen zijn ABZ Seeds over de omschakeling naar aardbei Delizzimo en de nieuwe kansen voor een duurzame belichte teelt, Limgroup over ontwikkeling nieuwe rassen, Delphy over kleinfruit teelt nu en in de toekomst, One Two over ‘Weet wat er gebeurt in uw bedrijf’, Wageningen University & Research over het ontwerp van een duurzaam en concurrerend aardbeiteeltsysteem en over een nieuw licht op houtig kleinfruit, Polariks over Hyperspectral Imaging Technologie, Octinion over ‘The future is now: (r)evolution in the greenhouse’, Vezalux over LED-verlichting, ICE Agency over ‘blijft seizoenswerk haalbaar en betaalbaar in Nederland’, Plant Health Cure over nutriënten dichtheid en Flevo Berry over hoe we de Nederlandse aardbei consumptie kunnen verdubbelen.

Soft Fruit Experience richt zich op drie bezoekersdoelgroep: bestaande telers/kwekers van zachtfruit onder glas, telers/kwekers die willen switchen van andere teelten onder glas naar zachtfruit onder glas en telers/kwekers die zich bezighouden met de open teelt van zachtfruit en willen investeren in kassenbouw.

Het volledige kennisprogramma van Soft Fruit Experience inclusief tijden en sprekers is te vinden op www.horticontact.nl 

Publicatiedatum: