Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Serie Benomic S-line TüV goedgekeurd, ergonomisch en flexibel

Vernieuwde schaarwagen haalt hoogtes tot wel 6,6 meter

Naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, onderwierp Berg Hortimotive uit De Lier haar Benomic schaarwagens aan een re-engineeringtraject. Het resultaat is de ergonomische S-line die niet alleen goedgekeurd is door de TüV, maar tevens gebruik maakt van ‘de laatste stand der techniek’ om het gebruik zo efficiënt, makkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Zonder het gewas te beschadigen. Door de nieuwe schaarconstructie zijn hoogtes tot 6,6 m te bereiken.

Met de Benomic S-Line serie introduceert Berg Hortimotive een ergonomische, robuuste en flexibele schaarwagen voor de verzorging van onder andere tomatenplanten (draaien en dieven). Gebaseerd op de bewezen Benomic schaarwagens is de nieuwe serie op verschillende punten aangepast en verbeterd. Nog steeds is het ontwerp zodanig dat er geen plantschade kan ontstaan, maar de schaarconstructie is bijvoorbeeld volledig nieuw ontwikkeld. Hierdoor worden de krachten optimaal verdeeld wat de stabiliteit bevordert en slijtage beperkt.

Ergonomie
Verder vallen de schaarwagens volgens Berg Hortimotive op door hun ergonomische ontwerp waardoor medewerkers veilig en comfortabel hun werkzaamheden op hoogte kunnen uitvoeren. Zo is een extra veiligheidsrail aangebracht en wordt de snelheid tijdens de neerwaartse gang in het laatste stadium sterk teruggebracht. Hiermee spaart de gebruiker zijn nek en rug.

Het compacte, stevige plateau is verder aan twee zijden toegankelijk zodat medewerkers de schaarwagen altijd kunnen betreden of verlaten. Ongeacht hoe deze in het pad staat. Daarbij is de constructie van de toegangshekjes zodanig dat zij altijd automatisch dichtvallen en zich in gesloten toestand binnen de grenzen van het 191 cm lange onderstel bevinden. Het hekwerk van het plateau bieden mogelijkheden voor het bevestigen van onder andere kratten en een gereedschapsbakje.

Bedieningsconsole
Het bedienen van de schaarwagen gebeurt met de moderne bedieningsconsole. Hiermee stuurt de gebruiker het plateau omhoog en omlaag, kan hij de noodstop bedienen, de snelheid van het rijden regelen en kiezen voor de ‘turboknop’ waarmee de wagen met een snelheid van maximaal 110 m/min voor- en achteruit kan rijden. De laatstgenoemde functie is uitsluitend beschikbaar wanneer het plateau in de onderste stand staat. Via de status LED is te zien of de schaarwagen bedrijfsklaar, uitgeschakeld of eventueel in storing is.

Tot slot voorziet de console in een USB poort waarop bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een ventilator is aan te sluiten. Tevens zijn een 12 en 24 V aansluiting beschikbaar.

Onderhoud
De schaarwagens uit de Benomic S-Line zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk, aldus Berg Hortimotive. Zo zijn alle servicedelen direct en van bovenaf bereikbaar en voorkomt de constructie vervuiling door onder andere bladeren. Bovendien is de schaarconstructie van de diverse varianten opgebouwd uit dezelfde onderdelen zodat er slechts een beperkt aantal glijstangen en blokken op voorraad nodig is.

Uitvoeringen
De Benomic S-Line omvat drie varianten waarmee een hoogte van respectievelijk 3,5, 5 en 6,6 m is te bereiken. Bij de laatste twee varianten verplicht de veiligheidsfunctie in de besturing de gebruiker de schaarwagen te stempelen wanneer hij hiermee hoger wil dan 3,5 meter.

Alle uitvoeringen zijn uitsluitend verkrijgbaar via het (inter)nationale dealernetwerk van Berg Hortimotive.

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive
Burg. Crezeelaan 42a
2678 KZ De Lier
The Netherlands
www.berghortimotive.nl
info@berghortimotive.nl  

Publicatiedatum: