Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje:

Onderzoek naar dood werknemer in kas

De Spaanse Nationale Politie heeft een onderzoek geopend om de omstandigheden rondom het overlijden van een 27-jarige werknemer te verhelderen. De man stierf na het werken met gewasbeschermingsmiddelen in een kas.

De afdeling Moordzaken van de Provinciale Politie nam de zaak afgelopen dinsdag aan na het officiële bericht van de rechtbank in Almería. Deze had een vooronderzoek ingesteld naar aanleiding van de autopsie die werd uitgevoerd door forensisch artsen van het Instituut voor Gerechtsgeneeskunde (IML) van Almería, waarbij de dood door "vergiftiging" werd vastgesteld.

Volgens politiebronnen zullen agenten overgaan tot het ondervragen van de eigenaar van het teeltbedrijf waar de overledene werkzaam was. Ook zijn collega's zullen ondervraagd worden. Daarnaast zal de politie samen met de Arbeidsinspectie de kas bezoeken om vast te stellen of de werkomstandigheden voldoen aan de geldende voorschriften.

Het onderzoek zal moeten uitwijzen welke gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden op het teeltbedrijf, hoe schadelijk deze zijn, in wat voor omstandigheden ze toegepast worden, of de benodigde beschermingsmaatregelen genomen worden en of de overleden werknemer deze maatregelen ook nam. Het doel is om vast te stellen of er sprake is van strafrechtelijke aansprakelijkheid of dat het een geval van "slechte praktijk" is. 

Volgens de SAT-vakbond overleed de werknemer, geïdentificeerd als M.E.B., afgelopen 18 januari in het El Toyo ziekenhuis, waar hij terecht kwam na een dag werken met gewasbeschermingsmiddelen in de kas en na een week "met maagpijn".

Kopagro, het bedrijf dat eigenaar is van de kas, weigerde vooralsnog om te reageren, vanwege de beperkte informatie waarover ze zeggen te beschikken.

 

Bron: Público / Agencias


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven