Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitse Marlene Honig levert nu jaarrond kruiden in pot

Voorgesneden kruiden komen momenteel steeds vaker uit het Middellandse Zeegebied en Israël. Tegelijkertijd zijn regionale kruiden in pot op enkele Duitse plaatsten nog steeds verkrijgbaar. In Bornheim, bij Keulen, worden verse kruiden in pot van regionale teelt afgezet naar groothandelaren en supermarktketens. Zelfs in de winter. De prijzen zijn zowel in de zomer als winter stabiel. 

Veel kruiden in de winter
Het basisassortiment kruiden in pot, zoals basilicum, mint, marjolein, bieslook, oregano, rozemarijn, tijm, salie, koriander, peterselie etc. is bij de groothandel uit Bornheim de hele winter verkrijgbaar. Eigenaar Heinz-Josef Hönig: "Kruiden komen weer terug. Denk aan dille, kervel en verschillende soorten munt."

De kwaliteit van de winterproducten laat niets te wensen over. Hönig haalt z'n kruiden van drie regionale telers op verschillende locaties. Momenteel is hij in een concurrentiestrijd met Italiaanse vollegrondstelers verwikkeld. 

Jaarrond tegen vaste prijs
Tot 2016 had de toegewijde specialist z'n eigen verkooppunt op de Keulse groothandelsmarkt. Door gebrek aan een opvolger verliet hij de groothandelsmarkt en richtte hij zich helemaal op de handel in kruiden in pot. "Met Johannes Dick uit Bornheim heb ik een betrouwbare, efficiënte en flexibele leverancier naast me staan. Dat maakt het voor mij gemakkelijker. De handel is gegroeid en gegroeid, net als de opbrengst. Ik werk al z'n 10 jaar met dezelfde teler en met 3 bedrijven hier in Bornheim. En dat werkt."

Als gevolg van de continue stroom producten zijn vaste prijzen in de zomer en winter een vereiste. Het is een groot voordeel t.o.v. andere telers. "In de zomer zijn er altijd telers die hun spullen op de markt brengen tegen lagere prijzen, maar daar komt in de herfst een einde aan. Je moet ook rekening houden met de teeltkosten: in de herfst heb je veel elektriciteit nodig voor verwarming en verlichting, vooral voor basilicum."

Kruiden in pot als groeiende markt
Keulse groothandelaren en regionale supermarktketens worden nog steeds bevoorraad. Regionaliteit is een groot verkooppunt in het niche segment van kruiden in pot. "Het wordt steeds belangrijker. We leveren b.v. aan Rewe. Er is nog steeds ruimte voor ontwikkelingen qua productpresentatie. Momenteel worden testen uitgevoerd met 4 kruiden in 1 pot. Daardoor zal van het standaardproduct minder verkocht worden."

Voor meer informatie:
Gartenbau Johannes Dick
Bendenweg 30
53332 Bornheim

Marlene Honig GmbH
Inh. Heinz-Josef Hönig
Apostelpfad 18
53332 Bornheim
Telefon: 02222 - 3345
Telefax: 02222 - 5466
E-Mail: info@marlene-hoenig.de 
www.marlene-hoenig.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven