Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flavio Alzueta van GLOBALG.A.P.

"Duurzaamheid is niet geldverslindend maar een geldgenerator"

Duurzaamheid is een modewoord, maar tegelijkertijd behoren tot het containerbegrip allerlei initiatieven die ervoor moeten zorgen dat ook toekomstige generaties ook voldoende voeding hebben op een gezonde aardbol. Er is veel voor nodig om dit te bereiken. Het grootste obstakel is het gebrek aan leiderschap op dit gebied, stelt Flavio Alzueta van GlobalGAP, de organisatie die duurzaamheid in verschillende landbouwsectoren wereldwijd promoot.

In februari zal hij op de Fruit Logistica spreken. Het is zeker dat hij het zal hebben over het aantal obstakels, zoals het gebrek aan leiderschap op weg naar een duurzamere wereld.

Doelen incorporeren
Flavio Alzueta denkt dat de noodzakelijke impulsen uit andere delen van de maatschappij moeten komen. "Maatschappijen en hun burgers veranderen snel en eisen dat politici daadwerkelijk aan de slag gaan met de enorme uitdaging van stijgende duurzaamheid."

Om vooruit te gaan is het van belang dat alle partijen het ermee eens zijn. De Sustainable Development Goals van de VN helpen daar enorm bij. "Daarnaast moeten deze doelen een onderdeel van alle zakelijke en overheidsstrategieƫn zijn. Individuen kunnen natuurlijk ook veranderingen in hun dagelijks leven doorvoeren."

Waarde aan ketens toevoegen
GlobalGAP speelt een belangrijke rol, zeker gezien de vele gebieden waarin het actief is. De organisatie werd opgericht om Good Agricultural Practices (GAP) op te richten. Deze goede landbouwpraktijken omvatten het gebruik van water, welzijn van dieren, verstandig gebruik van antibiotica, het gebruik van geautoriseerde beschermingsmiddelen enz.

GlobalGAP werd ontwikkeld om kleine en middelgrote agrarische bedrijven een transparant en traceerbaar systeem te geven en om op die manier waarde toe te voegen.

Klik hier voor het volledige (Engelstalige) artikel

Publicatiedatum: