Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Maar het is de courgette die door schaarste meeste opvalt

Weinig vraag Italiaanse aardbeien

In de Italiaanse regio Basilicata zijn de Melissa aardbeien volgens telers van uitstekende kwaliteit, maar momenteel is de vraag niet hoog. Dat wordt bevestigd door Francesco Manuzzi, teler en handelaar op de Cesena groothandelsmarkt.

"Op dit moment onderhoud ik directe relaties met een aantal bedrijven uit Zuid-Italië, één uit Basilicata en één uit het Siciliaanse Marsala. De aardbeien uit Basilicata zijn van het Melissa ras en van uitstekende kwaliteit. De prijs is ongeveer €5,50 per kilo. Momenteel wordt er weinig afgezet. Tijdens de kerstperiode bijvoorbeeld waren de prijzen drie keer hoger, maar de consument kocht ze gewoon. In de komende dagen gaan we starten met de Candonga aardbeien", legt Manuzzi uit.

Francesco Manuzzi

Manuzzi beschikt over ongeveer 30 hectare in de gebieden rond Forlì-Cesena en zes maanden per jaar houdt hij zich bezig met directe afzet. De andere zes maanden is hij aanwezig op de Cesena groothandelsmarkt waar hij zijn eigen aardbeien afzet of degene die hij heeft aangekocht van telers in de zuidelijke regio's.

"Ook de aardbeien uit Marsala zien er goed uit met een goede Brix-waarde en de kosten bedragen ongeveer €4,00 per kilo. Ik heb directe relaties met de telers. We begrijpen elkaar altijd want ik ben ook teler en weet wat het is om te moeten telen en te proberen inkomen te verdienen", zegt Manuzzi.

Ook tuinbonen en sperziebonen uit Basilicata en Sicilië worden volop aangeboden. Maar het is de courgette die echt opvalt, omdat deze schaars is na de vorstperiode in de eerste dagen van januari. In sommige delen van Sicilië is de opbrengst zelfs met 50% gedaald.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven