Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opleidingscijfers tonen aan: teler blijft meest gekozen agrarische beroep

Een actueel onderzoek van het Duitse 'Bundesinstitut für Berufsbildung' toont een stijging aan van het aantal studenten dat een opleiding tot tuinder succesvol heeft afgesloten. In het kader van de Internationale Grüne Woche (IGW) in Berlijn probeerde de Zentralverband Gartenbau e. V. (ZVG) van 18 tot en met 27 januari 2019 talrijke scholieren enthousiast te maken met workshops omtrent het beroep tuinder.

In opleidingsjaar 2018/2019 is het beroep van tuinder met 5.309 afgestudeerden (+ 0,7% vergeleken bij het voorgaande jaar) opnieuw cijfermatig het grootste agrarische beroep. Dit blijkt uit de actuele cijfers van het 'Bundesinstitut für Berufsbildung'. Het tekort aan vakkrachten gaat echter ook niet aan de tuinbouwsector voorbij.

„In de komende jaren zal de behoefte aan vakkrachten in de tuinbouw verder stijgen. Redenen hiervoor zijn de hogere, deels veranderde beroepseisen en de voortschrijdende demografische verandering. Met onze wervingsreclamecampagne 'Gärtner. Der Zukunft gewachsen.' (Tuinder. Opgewassen tegen de toekomst.) haken we precies hierop in. We bereiken potentiële studenten met doelgroepgerichte informatie en creatieve acties, toegespitst op de huidige tijd“, vertelt Bertram Fleischer, algemeen secretaris van de ZVG.

In het kader van de IGW nemen meer dan 500 scholieren van verschillende leeftijden aan de spannende workshops van de ZVG deel. Bedrijven, studenten en instituten uit de groene branche ondersteunen de acties om het beroep tuinder authentiek over te brengen.

Publicatiedatum: