Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fokke Dullaart (Harvest House): "Nederlands areaal na proefjaar verdrievoudigd"

Jaarrond Monterosa-tomaten beschikbaar uit Spaanse en Nederlandse teelt

Tholen - Tomatenteler Maurice Weijs van Van Kester-Weijs, altijd wel op zoek naar een noviteit, had afgelopen jaar 1.000 m2 Monterosa-tomaten in zijn kas als proef. Hoewel de teelt van deze exclusieve tomaat geen sinecure is, voorzag hij zo in een behoefte dat als een gevolg hiervan het areaal voor dit jaar verdrievoudigd is. Met de aanvoer van Spaanse Monterosa-tomaten, dankzij een samenwerking met de Spaanse Gavà Grup uit Almeria, kan afnemer Harvest House ook in de winter haar klanten van deze tomaat voorzien.

De geribbelde Monterosa tomaat kenmerkt zich door een typisch Mediterrane zomerse smaak en opvallend roze kleur. "In Spanje is deze tomaat welbekend, maar voor Nederlanders is het echt een nieuwe tomaat, dus je moet consumenten voor deze noviteit enthousiasmeren door ze echt te laten proeven. Veel mensen vergelijken hem met de Coeur de Boeuf, maar de Monterosa onderscheidt zich wel degelijk hiervan. Hij is smaakvoller, qua vorm meer uitgesproken en een ware eye-catcher in gerechten” zegt Fokke Dullaart van Harvest House. "De toepassingen van de Monterosa zijn divers. Zo kun je hem los eten, er een tomatencarpaccio mee maken of gebruiken in warme gerechten. Door zijn rijkelijke formaat leent hij zich ook uitstekend om gevuld te worden."

"Zo hebben we de Monterosa op de Horecava gepromoot en daar waren de reacties erg positief; we hebben er ook al klanten aan overgehouden", vertelt Fokke. "Vorig jaar zijn we met een Duitse en Nederlandse retailer van start gegaan en we hopen dit jaar, dankzij onze uitbreiding, bij meer supermarkten in het schap te komen. De Monterosa is lastig te telen met warm weer, dus dat was afgelopen zomer een uitdaging, maar dankzij de teeltuitbreiding kunnen we de voeding beter sturen, waardoor de continuïteit van de aanvoer gewaarborgd is. We verwachten in week 14 weer over te schakelen op de Monterosa van Nederlandse teelt."

"Het is een exclusieve tomaat, die ook nog eens een flink lagere opbrengst heeft dan een standaard-vleestomaat, maar klanten hebben met deze premium tomaat wel iets bijzonders in huis. Tijdens de Fruit Logistica (Hal 3.2 - C-20) presenteren we speciaal voor deze tomaat een nieuw, kartonnen schaaltje, waarmee de Monterosa nog beter tot zijn recht komt!"

Voor meer informatie:
Harvest House
Honderdland 415
2676 LV Maasdijk
Tel: 0174 519 167
f.dullaart@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl