Nieuwe koelruimte en krotenkokerij voor Zweedse groenten

Met de vestiging van coöperatie Sydgrönt in een oude fabriek van Findus in het Zweedse Bjuv zullen telers meer groenten kunnen afzetten. De fabriek beslaat een oppervlakte van 3200 m2 en heeft een koelruimte waar vooral kool zal worden bewaard bij een ideale temperatuur en luchtvochtigheid. Dankzij de koelruimte zal er voortaan langer Zweedse kool in de winkels liggen en zal het marktaandeel van Zweedse groenten toenemen van 40 naar 60 procent.

Op dit moment staan er alleen nog grote zakken met rode bieten in de bewaarloods. Met voorgekookte groenten, bijvoorbeeld rode biet, slaat Sydgrönt een nieuwe richting in. De kookinrichting ging vorige maand van start. Het eerste jaar zal er 2500 ton rode biet worden gewassen, geschild, verpakt, gekookt en gekoeld. De bedoeling is dat dit nog maar het begin is van de bedrijvigheid in dit nieuwe segment.

Voor telers betekent een grotere afzet dat er meer moet worden geteeld. Het areaal waarop rode biet wordt geteeld, moet nu verdubbelen tot 37 hectare. Nog steeds een beperkte oppervlakte, maar toch zal dat in totaal voor de kookinrichting en de koelruimte een omzet van 2 miljoen euro opleveren.

Bron: www.landlantbruk.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven