Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ISO Group presenteert animatie voor de automatische steksteker

"Je wilt een volledig geautomatiseerd proces leveren en dat doe je niet met alleen een machine"

ISO Group heeft tijdens de IPM in Essen een animatie geïntroduceerd voor de automatische steksteker, de ISO Cutting Planter 2500.
ISO Group kiest voor een animatie gezien het grote succes van de steksteker wereldwijd. "We zien inmiddels dat er wereldwijd vraag is naar de steksteker waarin er steeds meer gevraagd wordt naar de mogelijkheden voor vele verschillende teelten.

"Met deze animatie kunnen we gemakkelijk de kweker en de toekomstige gebruikers uitleggen wat de steksteker kan en wat de kweker van ons kan verwachten.’ aldus Raymond van den Berg, internationaal Sales Manager van de ISO Group.

Steksteken automatiseren
Los van het feit dat de sector van met name perkgoed en eenjarige planten de machine heeft omarmt, wordt de steksteker ook in andere sectoren inmiddels volop ingezet. "Hierbij moet gedacht worden aan fruit, bomen en kruiden. Door de verwisselbare koppen kan de machine gedurende het seizoen voor verschillende producten worden ingezet wat de machine erg flexibel maakt en dus gemakkelijk terug te verdienen", meldt Raymond.

Door de flexibiliteit en de mogelijkheden die de software (onder andere AI) biedt, door de kweker zelf soorten aan te laten maken en zelf de grijpers gemakkelijk te kunnen vervangen, maakt het voor veel kwekers een logische stap naar het automatiseren van het steksteken.
Vaak wordt hierbij ook het gehele proces bekeken zoals grootte van de stek, het watergeven en de verdere automatisering van het brengen van de stektrays of potten richting de kas.

"Ook hier assisteren en adviseren wij in", aldus Van den Berg. ""Wij zijn machinebouwers maar willen de klant graag ontlasten en helpen met de logistiek van trays en potten. Je wilt tenslotte een volledig geautomatiseerd proces leveren en dat doe je niet met alleen een machine."

"De afgelopen jaren zijn er meer dan 120 stekstekers verkocht en gezien de vraag voor komend seizoen verwachten wij dat dit aantal verder op zal lopen. Ook met die reden hebben we een animatie gemaakt om iedere kweker die (on)beworteld stek steekt kennis te laten nemen van de machine en de mogelijkheden."

Voor meer informatie:
ISO Group
Raymond van den Berg
Middelkampseweg 9
5311 PC Gameren
M: +31(0) 6 10 99 06 47
E: r.vandenberg@iso-group.nl
www.iso-group.nl

 

Publicatiedatum: