Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Greensleeve-programma, Mediane

"De ontwikkelingen op het gebied van bioplastics gaan sneller dan ooit"

De vraag naar bioplastic ter vervanging van conventionele, op olie gebaseerde plastics, is fors toegenomen. De recente ontwikkelingen  op het gebied van verpakkingen en voedselverspilling binnen de Europese wetgeving wakkeren deze vraag nog sterker aan. Het zijn echter niet alleen wetten en regels die ons aansporen om naar alternatieven op zoek te gaan. Retailers, telers en consumenten worden zich ook steeds bewuster van hun CO2-voetafdruk en het belang van duurzaamheid. Minder plastic betekent een betere wereld voor ons allemaal. 

Mediane biedt een aantal oplossingen waarmee de CO2-voetafdruk kan worden verkleind. Het bedrijf ontwikkelde het Greensleeve-programma. De Greensleeve verpakkingshoezen werden ontwikkeld met het oog op de duurzaamheid. Door voor Greensleeve Bioplastic als alternatief voor bestaande olie gebaseerde plastics te kiezen, wordt het verbruik van fossiele brandstoffen verminderd, de CO2-uitstoot verlaagd en wordt de voorwaarde geschept voor het tot stand komen van een kringloopeconomie.

Greensleeve biedt de keuze uit diverse duurzame alternatieven voor olie gebaseerde plastics, zoals Home-Compostable, Industrial-Compostable, Bio-Based en Paper. "Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op de verpakkingsmarkt is het makkelijker geworden om de voordelen van alternatieve verpakkingsoplossingen te promoten en de CO2-voetafdruk te verkleinen. Het is zelfs een vast gespreksonderwerp geworden," vertelt Robert van der Laan, oprichter van Mediane. "De ontwikkelingen op het gebied van bioplastics gaan sneller dan ooit en onze klanten verwachten hier dan ook het één en ander van."

Om aan de vraag van klanten en de groeiende aandacht voor bioplastics tegemoet te komen, ontwikkelde Mediane het al eerder genoemde 'Greensleeve'-programma. Onder deze naam produceert het bedrijf een aantal composteerbare verpakkingsoplossingen (EN 13432), waaronder Industrial en Home-Compostable maar ook Biobased PE van suikerriet dat samen met gewoon plastic mag worden gerecycled. Vanaf nu zijn er ook papieren verpakkingen  verkrijgbaar. 

De markt voor bioplastics blijft groeien en de aandacht richt zich vandaag de dag al lang niet meer alleen op het verpakkingsmateriaal want ook de manier waarop het wordt toegepast, ligt onder een vergrootglas.  

Mediane heeft nu ook een hoes van biologisch afbreekbaar materiaal op de markt gebracht, die voorzien is van een perforatie in het midden, zodat de bovenste helft eraf gescheurd kan worden waarna de onderste helft te gebruiken is als bloempot. Op deze manier kan de plant in de aarde worden geplaatst, waarna hij in zijn geheel gecomposteerd wordt. Deze multifunctionele verpakking van bioplastic kan samen met ander biologisch afbreekbaar afval in de groene container weggegooid worden. 

Voor meer informatie:
Leon van der Laan
Mediane
Tel: +31 346 285029
Email: info@mediane.nl 
www.mediane-flexibles.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven