Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fred Jacobs, KCB:

"De Nederlandse aardbeien mogen wat roder zijn"

"De afzet van aardbeien van landen rondom de Middellandse Zee, zoals Marokko en Egypte is weer aardig op gang gekomen. Vanuit kwaliteitsoogpunt gezien worden deze aardbeien beetje bij beetje steeds beter. In het verleden moesten vaker partijen afgekeurd worden, omdat deze te wit oftewel te onrijp waren. Dit seizoen kwam dit sporadisch een keer voor. Donkere vlekken op de vruchten die veroorzaakt werden tijdens het plukken of door het transport (ligplekken) kwamen regelmatig voor. In tegenstelling tot West-Europese aardbeien zien we dat deze in de afzetkanalen niet of nauwelijks veranderen", dat meldt Fred Jacobs van het KCB.

"Nederlandse kasaardbeien voldeden beslist aan de verwachtingen. De kwaliteit van de mooi glanzende “winterkoninkjes” was uitstekend. De enige opmerking die ik zou willen maken betreft de intensiteit van de rode kleur, omdat deze soms te wensen overliet", aldus Fred

De warme zomer heeft duidelijk zijn sporen nagelaten voor wat betreft de kwaliteit van het hardfruit. Deze was voor het nieuwe jaar niet optimaal en gehoopt werd dat deze na de jaarwisseling beter zou zijn. Helaas is dat tot nu toe nog niet helemaal uitgekomen. Doyenne peren, maar ook de Gieser Wildemannen, waren vaak behoorlijk geel doorgeslagen. De kwaliteit van de Conference was redelijk tot vrij goed. De kleur van deze peren was duidelijk beter.

Het aantal partijen appels met kurkstip, lenticel- of phomastip en of scald lijkt wat te zijn afgenomen, maar de hardheid daarentegen blijft verre van optimaal. Dit laatste is nadrukkelijk een aandachtspunt, want zachte appels worden, zoals u weet, door de consumenten niet erg op prijs gesteld.

Bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven