Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benoit Janny, MT:

"De strategische conservering van groenten is in ontwikkeling"

Sinds de lancering van natuurlijke modules met een gecontroleerde atmosfeer heeft het Franse bedrijf Janny MT een groot aantal fruittelers begeleid bij hun projecten voor fruitconservering. Tijdens SIVAL 2019 bleef de interesse van de groentensector groeien, merkte ook manager van het bedrijf Benoit Janny. “We zagen vanuit de groentensector een groeiende belangstelling ontstaan voor de integratie van onze conserveringsapparatuur in hun bedrijven. Een goede bewaring na de oogst wordt namelijk steeds belangrijker binnen het plantaardige productielandschap.”

Conservering is vooral interessant voor wintergroenten, legt Benoit uit. "Ten eerste helpt een strategisch conserveringsinstrument productieverliezen te verminderen en de organisatie van het werk te optimaliseren. Ten tweede voorkomt een langere conserveringsduur kwaliteitsvermindering en verlengt deze dus de verkoopperiodes. Ten derde zorgt een langere conserveringsduur ervoor dat groenten van perfecte kwaliteit langer verkrijgbaar zijn, zelfs wanneer het vanwege de vorst onmogelijk is om te oogsten.” Benoit besluit met te stellen dat “een gecontroleerde atmosfeer essentieel wordt en een belangrijke schakel wordt tussen productie en verkoop.”

Voor meer informatie:
Benoît Janny
Janny MT
jannymt@jannymt.com  
www.jannymt.com 

Publicatiedatum: