Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Te volgen via livestream: 6 en 7 maart

Tekort aan arbeidskrachten thema voor Britse conferentie

Op zes en zeven maart wordt de SmartHort 2019-conferentie gehouden. Toonaangevende experts op het gebied van landbouwtechnologie, automatisering en robottechnologie geven twee dagen lang presentaties over hoe nieuwe technologie kan worden gebruikt met betrekking tot het hedendaagse tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouwsector.

Het thema van de eerste dag draait om arbeidsbesparende technologieën, zoals geautomatiseerde oogstmachines of robots die sla kunnen plukken. Op de tweede dag gaat het thema over nieuwe en innovatieve systemen kunnen worden verkend met betrekking tot de teelt, verpakking en bescherming van groente en fruit.

De gratis conferentie wordt georganiseerd door AHDB. Het evenement is volledig volgeboekt, maar zal ook in zijn geheel worden gestreamd. Iedereen die het evenement online bijwoont kan vragen stellen die door het panel van experts worden beantwoord.

"Als we de efficiëntie van de arbeidskrachten willen verbeteren, moeten we wereldwijd een beroep doen op innovatoren en experts op het gebied van technologie," zegt Hayley Campbell-Gibbons, de voorzitter van AHDB. "SmartHort 2019 is een van de manieren waarop AHDB technologie, inspiratie en expertise direct met de telers verbindt."

Onder de aanwezige specialisten bevinden zich onder andere onderzoekers van de universiteit van Wageningen, het Australian Centre for Field Robotics en de universiteit van Lincoln.

Presentaties:

  • Tiptree and University of Essex - Het ontwikkelen van een oogst voor het oogsten van aardbeien
  • Warwick Motoring Group - Van automatisering tot tuinbouw. Het toepassen van nieuwe expertise in onze sector
  • Wageningen University and Research – De rol van samenwerking tussen robots en mensen
  • Innovate UK – Het fondsenlandschap en het verbeteren van investeringen in innovatie

Andere onderwerpen zijn onder andere verticale teelt, het gebruik van data, sensor-technologie, robottechnologie voor zachtfruit en geavanceerde pakstations.

"Het tekort aan arbeidskrachten is een ernstig probleem voor onze sector," zegt Gracie Emeny van AHDB. "Hoewel we toe moeten geven dat de meeste technologie die op dit moment beschikbaar is hier niet direct een oplossing voor al zijn, zijn we erop gericht om mogelijke oplossingen in de toekomst te verkennen."

“De SmartHort campagne is bedoeld om innovators met telers in contact te brengen, zodat nieuwe ideeën kunnen ontstaan die voor revoluties in de tuinbouwsector kunnen zorgen. SmartHort 2019 is voor iedereen met interesse in nieuwe technologie een geweldige gelegenheid om te netwerken.”

Klik hier voor een volledig schema van het evenement en om voor de livestream te registreren. Er zijn nog stands beschikbaar voor commerciële ondernemingen of wetenschappelijke instituten. Neem contact op met jenna.porch@ahdb.org.uk voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Jenna Porch
AHDB
Email: jenna.porch@ahdb.org.uk 
www.ahdb.org.uk

Publicatiedatum: