Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Om interactie met robots te verbeteren

Amazon ontwikkelt elektrisch vest voor magazijnmedewerkers

Vorig jaar heeft Amazon op 25 locaties een nieuw veiligheidsvest voor haar medewerkers geïntroduceerd. Het Robotic Tech Vest lijkt op een paar bretels die bevestigd zijn aan een elektronische gereedschapsgordel.  

Het product werd ontwikkeld om de veiligheid van de werknemers te verbeteren wanneer zij robot-systemen moeten bevestigen of gevallen voorwerpen moeten ophalen. De ingebouwde sensoren attenderen de robot-systemen op de aanwezigheid van de werknemer, waarna zij vaart minderen om botsingen te voorkomen.

Al onze robots zijn uitgerust met veiligheidsfuncties,“ vertelde Brad Porter, directeur van Amazon Robotics, aanTechCrunch.

Veiligheid staat voorop bij de interactie van mensen en robots op de werkvloer. "Onderzoeken wijzen uit dat veel ongelukken met robots plaatsvinden onder niet-routinematige werkomstandigheden, zoals programmeren, onderhoud of testen. Gedurende deze werkzaamheden bevindt de werknemer zich tijdelijk in het werkbereik van de robot en dit kan onbedoeld tot letsel leiden," aldus OSHA. 

Nu de samenwerking tussen mensen en robots steeds gebruikelijker wordt, is het dan ook een goed idee om te kiezen voor een proactieve aanpak om ongelukken met deze grote metalen machines te voorkomen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven