Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aucxis realiseert logistieke totaaloplossing voor Euro Pool System

Euro Pool System is marktleider op het gebied van herbruikbare standaardverpakkingen in de Europese versketen. Het bedrijf is operationeel in 25 landen en heeft jaarlijks 1.019.000.000 kratten voor verse en verpakte levensmiddelen in roulatie.

EPS bouwde samen met retailer Delhaize ‘het depot van de toekomst’. Er werd niet enkel een nieuw gebouw van 30.000 m² opgericht: EPS en Delhaize wilden ook de flow van hun logistieke processen verbeteren.

De Delhaize-winkels brengen RTI's (lege en gebruikte plastic trays, paletten, visboxen, dolly's...) terug naar het depot van EPS voor verwerking (sortering, registratie, telling, wassen, reparatie, cross docking),waarna ze opnieuw in gebruik worden genomen. Dit proces verliep in het verleden niet altijd even efficiënt.

Maatsoftware voor automatische registratie en sturing van de logistieke pool

Aucxis werd ingeschakeld om het tracken & tracen van de RTI's in en rond het depot te automatiseren. Hiervoor werden meer dan 2 miljoen RTI’s getagd. De roulatie ervan ligt heel hoog: per dag komen er ongeveer 3.000 SSCC’s (ladingdragers) binnen, verdeeld over circa 150 vrachtwagens.

Aucxis ontwikkelde maatsoftware voor de automatische registratie en sturing van de logistieke processen doorheen de hele flow:

  • Yard Management: sturing van inkomende en uitgaande vrachtwagens via intelligent, realtime YMS
  • Inbound Management: transparantie naar de winkels via bewijs van levering door middel van RFID, Barcode en Visie technologie
  • Processing Management: hogere efficiëntie in de winkels en het depot door geautomatiseerde scanning en identificatie doorheen het logistieke proces
  • Outbound Management: uitwisseling van gegevens tussen de partners, gebaseerd op de GS1-normen
  • Ook de module ‘people steering’ speelt een belangrijke rol. De werknemers krijgen taken toegewezen volgens een aantal parameters, zoals skills, locatie en beschikbaarheid. Zij gebruiken een wearable die hun activiteiten registreert, bijvoorbeeld vrachtwagens lossen, ladingdragers tellen, sorteren enz.

Tot slot leverde Aucxis E-Track aan, het gecentraliseerd webportaal om de verschillende modules op de volledige site te kunnen raadplegen en te beheren.

Bovenop de software werd er ook een indrukwekkende hoeveelheid hardware geleverd om het tellen en sorteren van de RTI’s te optimaliseren, maar ook om ze naar de juiste bestemmingen te routeren, zoals kwaliteitscontrole, outbound, wasinstallaties,...
Hierbij denken we onder andere aan de integratie van 6 kiosken, 14 inbound en 4 outbound registratiegates en een palletiser - allen voorzien van een RFID-reader - 35 wearable handhelds en 5 scan stations voor kwaliteitscontrole. De samenbouw van het totaalproject tot één vloeiend geheel was een waar huzarenstukje.

Efficiënte en nauwkeurige oplossing voor de opvolging van RTI’s doorheen de verschillende processen

Het resultaat van het project is uiterst positief: door de implementatie van het track & trace systeem werd de roulatiesnelheid van de kratten verhoogd en werden investeringen tot een minimum herleid. Verder werden volgende goals bereikt:

  • Telling en sortering van trays in de winkels is niet meer noodzakelijk.
  • Efficiënte gegevensuitwisseling (EDI) tussen alle ketenpartners via individuele tray barcode en/of RFID tags, unieke barcodes per lading en RFID tags op de vrachtwagentrailers.
  • Optimale efficiëntie via intelligente, volledig geautomatiseerde sturing van werknemers.
  • Nauwkeurige telling en identificatie van geretourneerde artikelen en creëert 100% transparantie op alle punten in de supply chain.

 

Aucxis is de leverancier van deze registratie- en controleoplossing die verantwoordelijk is voor het beheer van de logistieke pool van het Euro Pool System depot. Dit gaande van de aankomst en toewijzing van de RTI’s, over de hybride portalen (RFID-, barcode- en visiecontrole) tot verwerking, voorraadbeheer, kwaliteitscontrole en automatische aanvulling van de dc's van Delhaize.

Tijdens de Supply Chain Awards 2018 werden EPS en Delhaize onderscheiden in de categorie ‘Project of the Year’ met hun totaalproject 'Reverse Logistics Distribution Centre of the Future', een mooie bekroning van de succesvolle oplossing!

Voor meer informatie:
Aucxis cvba
Zavelstraat 40
9190 Stekene, België
Tel: +32 (0)3 790 17 17
Fax: +32 (0)3 790 17 18
info@aucxis.com 

Publicatiedatum: