Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe verlichting voor Finse komkommers

"Bijna iedere Finse komkommerteler teelt tegenwoordig met belichting"

Over ongeveer drie weken wordt zijn hele bedrijf voorzien van nieuwe verlichting. De Finse teler Jan Lindberg van Malax Trädgård is blij dat zijn oude verlichting, die hij al tien jaar heeft, wordt vervangen door de hybride groeilichtinstallatie van Hortilux.

Boven- en tussenverlichting
In december werd de bovenverlichting geïnstalleerd in de kas van twee hectare. Deze week is er tussenverlichting geïnstalleerd op één hectare en de rest wordt in de komende weken geïnstalleerd. "In vergelijking met onze oude verlichting hebben we nu 30 procent meer micromol en gebruiken we ongeveer evenveel elektriciteit," zegt Jan. "We hebben voor Hortilux gekozen omdat ze een totaalconcept van boven- en tussenverlichting aanboden."

Hortilux: "Met 430 μmol uit de NXT2 1000W en nog eens 50 μmol uit de Hortiled Inter zullen de komkommers mooi groeien tijdens de donkere wintermaanden. Ons monitoringsysteem HortiSense zorgt voor een efficiënt en effectief gebruik van het groeilichtsysteem voor de beste resultaten."

Paprika
Volgens Jan teelt tegenwoordig bijna elke komkommerteler in Finland met verlichting. "Tomaten en paprika's groeien echter niet altijd onder kunstlicht. We telen ook 6000 m² paprika's zonder gebruik te maken van licht."

Voor meer informatie:
Jan Lindberg
Malax Trädgård
+358 50 0260001
jan.lindberg@pp.malax.fi

Hortilux Schréder B.V.
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
T: +31(0)174 286628
W: info@hortilux.com
www.hortilux.com

Publicatiedatum: