Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luc van Wylick, Wymo Venlo:

"Stomen van aardbeientrays- en bakken is een vak apart"

Tholen - Het is enerzijds nog vroeg om aan het stomen van de aarbeientrays en -bakken te denken. Anderzijds moet je je zaakjes op tijd op orde hebben. Luc van Wylick is zich in ieder geval aan het voorbereiden. Hij heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Inmiddels is Wymo Venlo BV uitgerust met vier complete mobiele stoomketels.

Luc heeft in zijn keuze goed nagedacht om een loonwerker voor zowel de grote als de kleinere telers te zijn. En dat is gelukt. Nu worden klussen aangenomen van 20 tot 5.000 pallets.  Er is voor ieder wat wils dus. De grootste stoomketel heeft een vermogen van 3,5 miljoen kilocalorie. Dat betekent 5,5 ton stoom per uur. Concreet komt dat neer op 1000-1200 pallets per dag. Luc: "Met zo’n capaciteit kunnen we heel efficiënt werken. De ketel hoeft niet iedere keer opnieuw op te starten. Dat kost steeds veel energie.”  De meest recent opgebouwde stoomketel is voorzien van een eigen stroomaggregaat en de dieplader heeft 3 gestuurde assen.

De kleinere olieketel wordt ook in het buitenland ingezet. Luc is daar regelmatig te vinden. Hij is benieuwd naar de afloop van het Brexit-proces. Voor wat betreft zijn Engelse opdrachtgevers, kan dat natuurlijk zeker invloed hebben. Luc: "We zullen het moeten afwachten. Ik wens de Engelse politici veel wijsheid toe. Dat zullen ze nodig hebben.”

Droge, hete stoom
Wymo Venlo werkt alleen met hogedruk stoomketels. Luc: ”Hierdoor heb je droge, hete stoom zodat overal en snel de gewenste temperatuur van 95 – 100°C wordt bereikt.”  

Stapelen
Luc doet dit werk al lang. Ervaring heeft hem geleerd dat de stapelwijze, een rechte ondergrond en stevige houten pallets belangrijk zijn.  Bij nieuwe klanten stuurt hij een foto van de manier waarop de bakken en trays gestapeld kunnen worden. De foto’s zijn ook te vinden op de website www.wymo.nl. Stabiliteit is het sleutelwoord.

Stapelwijze korte trays

Stapelwijze lange trays

Stapelwijze nestbare (libra)bakken

Stapelwijze nestbare (libra)bakken

Wymo Venlo stoomt overigens niet alleen aardbeientrays en teeltbakken. Ze nemen ook vooral veel grondstoom- en substraatstoomopdrachten aan.

Voor meer informatie
Wymo Venlo BV
Luc van Wylick
T: 06 – 5350 5974 
info@wymo.nl
www.wymo.nl 
 
Bezoekadres: Zoutpad 17, 5916RJ Venlo
Postadres: Weselseweg 56, 5916RE Venlo