Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met folies, vliesdoek en netten oogsten vergroten en vervroegen

Een plotselinge vorstuitbraak in april, hagel, hevige regenval en andere weerscapriolen, of het ongewenste bezoek van een insectensoort op de akkers maakt het groenten- en fruittelers altijd weer moeilijk. „Om een gezonde groei en een goede oogst ook onder extreme omstandigheden te kunnen garanderen, werken we, samen met onze klanten, aan oplossingen", zegt Stephan Kohn van het bedrijf Heinrich GLAESER Nachf. GmbH, over de afdeling GLAESERgrow.

Sinds 2011 houdt GLAESERgrow zich bezig met de verkoop en productie van vliesdoek, folie en netten voor de groenten- en fruitteelt. Het GLAESERgrow groeivlies wordt gebruikt voor het afdekken van planten direct bij de grond, om ze in het bijzonder 's nachts tegen  grondvorst te beschermen. Het moet voor een gelijkmatige vocht- en warmteuitwisseling zorgen en daarmee een optimale en gezonde groei van de planten mogelijk maken.

„Het speciale groeivlies beschermt echter niet alleen tegen kou, vocht en sneeuw, maar versnelt bovendien ook de vruchtrijping. Zo slaat men twee vliegen in één klap."

Michael Hirschelmann (distributie GLAESERgrow) en Jessica Bailer (binnendienst GLAESERgrow) 

Naast het groeivlies biedt de firma bijvoorbeeld ook de folie Perfolia aan, die de oogst laat vervroegen. Deze folie veroorzaakt een groeibevorderend microklimaat, dat lijkt op het klimaat in een kas. „Overdag laat deze folie de zonne-energie door en 's nachts wordt de infrarooduitstraling van de grond verminderd. Op aardbeien- en aspergeakkers levert de mulchfolie een waardevolle bijdrage aan het vergroten van de oogst en oogstvervroeging. Het onderdrukt bovendien ook de onkruidgroei. Op deze wijze wordt de inzet van herbiciden verkleint en het milieu ontzien", weet Stephan.

Ook het ongedierte dat in het voorjaar voor onrust zorgt, is niet vergeten door GLAESERgrow. Hiervoor biedt men een groot aantal beschermingsnetten aan: „Afhankelijk van het ongedierte zijn er verschillende netten met de passende maaswijdte voor iedere gebruiker", aldus Stephan.

GLAESERgrow hoort tot de GLAESER group met de hoofdvestiging in Ulm, en belevert de groenten- en fruitbranche wereldwijd met een spectrum aan afdeksystemen. „Men vindt onze oplossingen vooral in de aan Duitsland grenzende landen, maar ook in Zuid-Amerika zijn we gevraagd - overal waar veel geteeld wordt zijn we vertegenwoordigd", zegt Stephan afsluitend.

Voor verdere informatie:
Stephan Kohn
Heinrich GLAESER Nachf. GmbH 
Blaubeurer Str. 263
89081 Ulm
Deutschland
Telefoon: +49 (0)731 3981 62
E-mail: grow@glaeser-textil-ulm.de
www.glaeser-textil-ulm.de

Publicatiedatum: