Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Els van Herpen, manager klokverkoop ZON:

"Dit seizoen 20% meer Spaanse groenten voor de klok"

Tholen - Sinds enkele jaren voert ZON Spaans product voor de klok. De veiling werkt hiervoor samen met een tiental Spaanse coöperaties. Dit seizoen ligt de aanvoer van het Spaanse product alweer 20% hoger dan het vorige seizoen. "In de week voor Kerst verliep de verkoop van bepaalde producten even moeizaam, maar daarna is de verkoop gelukkig weer goed aangetrokken", vertelt Manager Klokverkoop Els van Herpen.

"Natuurlijk kent ook dit  seizoen zijn ups en downs, maar over het algemeen zijn wij tevreden. “De aanvoer van Spaans product aan de klok is met name interessant voor onze middelgrote en kleinere Duitse en Nederlandse kopers.", vertelt Els. "De kwaliteit is dit jaar erg goed. Daar zitten we overigens zelf ook bovenop. Om de kwaliteit van de Spaanse groenten te borgen is onze keurmeester Piet Crienen gedurende het winterseizoen van november tot en met maart in Spanje present om het product te keuren."

"De verkoop van de komkommers verliep voor de Kerst moeizaam, omdat er door het zonnige te veel product op de markt was. De prijs is na de Kerst gelukkig weer aangetrokken. Met Spaanse paprika's zijn we dit seizoen iets later begonnen omdat er langer Nederlands product op de markt was. Die verkoop is over het algemeen stabiel. We proberen overlap met het Hollandse product zoveel mogelijk te beperken. De tomatenverkoop verloopt op dit moment naar tevredenheid”. 

"We kijken nadrukkelijk welke aanvullende Spaanse producten in de behoefte van onze klokkopers kunnen voorzien. Dit jaar zijn er onder meer pruimtrostomaten bijgekomen in ons assortiment", vertelt Els. "Een belangrijke voorwaarde om met nieuwe producten te starten is dat het product in het assortiment past en de aanvoer betrouwbaar is. Daarom evalueren we elk seizoen met onze klokklanten, een klankbordgroep van onze Nederlandse telers, als ook met de Spaanse coöperaties."

Voor meer informatie:
Royal ZON
www.royalzon.com
info@royalzon.com
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
Tel: 077-3239758

Els van Herpen
els.van.herpen@royalzon.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven