Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ahold Delhaize komt met zelfrijdende minisupermarkt

Vanaf komend voorjaar zal Ahold Delhaize autonome voertuigen inzetten bij de Amerikaanse Stop & Shop. Het voertuig brengt die boodschappen niet alleen tot aan de voordeur, maar stelt de klant ook in staat producten te kiezen en te betalen. 

Stop & Shop werkt hiervoor samen met Robomart dat vorig jaar het zelfrijdende voertuig introduceerde. Kanten van Stop & Shop kunnen via een app het wagentje oproepen. Wanneer het wagentje is aangekomen, moeten klanten de deur ontgrendelen en kunnen zo de producten kiezen die ze willen. Daarna moeten ze de deur sluiten waarna het systeem registreert welke producten er gekozen zijn. De mobiele betaling is automatisch en de digitale bon wordt daarna verstuurd.

De 'Robomart' gaat in eerste instantie supermarktproducten als maaltijdpakketten afleveren in Boston en omgeving. De gekoelde wagentjes worden op afstand gecontroleerd en tijdens hun route met verse producten bevoorraad. 

Bron: Ahold Delhaize

Publicatiedatum: