Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frankrijk gaat sancties leggen op producten met niet recyclebare plastic verpakkingen

De Franse regering wil een bonus-malus systeem om consumenten aan te sporen om producten met recyclebare verpakkingen te kopen. Deze maatregel is een onderdeel van het 100% recyclebare plastic doel voor 2025.

Staatssecretaris Brune Poirson kondigde in augustus 2018 aan dat de prijs van producten die in recyclebaar plastic verpakt zijn, zal dalen met 10%, terwijl de prijs van niet-recyclebare verpakkingen met 10% zal stijgen. 

Flore Berlingen van Zero Waste France: "We hopen dat de fabrikanten hieraan mee zullen doen zodat consumenten niet direct gestraft zullen worden." Fanny Vismara van Plastic Attack France: "Het bonus-malus systeem is deel van de oplossing, hoewel het incompleet is omdat het over recycling en niet over plastic vermindering gaat."

De plasticsector floreert. De mondiale productie steeg 40% binnen 10 jaar, een stijging van 245 tot 348 miljoen ton, met verpakking als voornaamste markt. Als antwoord op dit probleem hebben sommige belangrijke retailers zoals de Carrefour plannen gemaakt om niet recyclebaar plastic verpakkingen van bio-AGF uit de schappen te weren.

Bron: telegraph.co.uk en ladepeche.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven