Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eldad Engelberg, Arava Export Growers

"Flexibiliteit is ons grootste voordeel"

Avara Export Growers heeft als enige Israëlische bedrijf een voorraad kruiden in Nederland om snel aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen. 

Eldad Engelberg van Avara: "Onze flexibiliteit en snelle reactietijd zijn onze grootste voordelen." Avara is een van de grootste Israëlische exportbedrijven voor verse kruiden met meer dan 20 jaar ervaring. 

"We hebben telers die voornamelijk aan ons bedrijf leveren en aan Nederlandse klanten. We leveren in heel Europa via onze kas in Nederland. We gebruiken ook directe vluchten uit Israël om aan enkele klanten te leveren."

Drie belangrijke producten
Arava's drie belangrijkste producten zijn: basilicum, bieslook en zeekraal. "We leveren meer dan 20 soorten verse kruiden." Zeekraal is een van de items waarvan de populariteit groeit. In enkele Europese landen wordt het nu meer algemeen gebruikt in restaurants en supermarkten. 

"In landen als het VK, België, Nederland en Frankrijk neemt de vraag naar dit product toe. Ze kennen het daar. In landen waarin het onbekend is, stijgt de vraag licht."

Eldad vertelt dat er wat concurrentie is van andere Israëlische bedrijven. "De belangrijkste concurrentie komt uit Afrika, Marokko, Spanje en Italië."

Europa is de belangrijkste markt
Desondanks is er op de Europese markt vraag naar Israëlische kruiden. "De kwaliteit is ons belangrijkste voordeel. Vooral voor basilicum. We leveren jaarrond."

"Als bedrijf hebben we twee voordelen: we hebben onze eigen telers, waardoor we de kwaliteit altijd kunnen controleren en ons aanbod stabiel is."

Goede logistieke keten
“Ons tweede voordeel: de logistiek. We hebben een goed logistiek netwerk opgebouwd. We kunnen dagelijks leveren."

“De logistieke keten, van telers naar onze opslag in Nederland, werkt erg goed. Dat komt omdat we dagelijks grote partijen verladen. Omdat we de hele keten beheersen, is de koelketen beter en lijden de kruiden niet door verandering in temperatuur, wat hun houdbaarheid aantast. We kunnen onze klanten ook concurrerende prijzen bieden."

Avara heeft ook afdelingen in Rusland en de VS. Europa blijft de belangrijkste markt. "Rusland heeft het potentieel om een grote markt te worden. Het voornaamste probleem is daar de verzekering. De meeste bedrijven in Rusland hebben die niet."

"In Rusland lopen we tegen Israëlische concurrenten op. Ook hebben we concurrentie uit de omringende landen, zoals Oezbekistan. Deze landen zijn begonnen met de teelt van hun eigen kruiden en hebben geleerd hoe ze hun seizoen kunnen verlengen door b.v. in kassen te telen."

Focus op kaskruiden
Eldad legt uit dat Avara in Israël focust op kaskruiden. "De modernste technologie maakt optimale groeimogelijkheden voor kruiden mogelijk. We hoeven niet zo vaak met gewasbeschermingsmiddelen te sproeien en als we het doen is het effectiever."

"Over het algemeen zijn we erin geslaagd om lage prijzen te handhaven. Nu stijgen de prijzen. Dat komt door de stijgende kosten voor luchtvracht. Het is ook moeilijker om in de winter kruiden te telen. De kruiden groeien langzamer."

"Onze grootste uitdaging komt uit Afrika. De arbeidskosten zijn daar veel lager. Dat legt druk op de prijzen. Op de Europese markt moeten we nog steeds concurrerend zijn."

"Maar we moeten onze telers ook goed betalen. Ze hebben kosten van water tot arbeid. Dat zorgt er natuurlijk voor dat we met precisie te werk gaan en meer automatiseren."

Voor meer informatie:
Eldad Engelberg
Arava Export Growers
Mobile: +972-54-4859370
Email: eldad@arv.co.il 
www.arv.co.il

Arava Holland
ABC Westland 403
2685 DE Poeldijk
rogier@arv.co.il 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven