Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

40% van de verse groenten uit Murcia worden direct verpakt

Maximale versheid en de kortst mogelijke verpakkingsduur zijn essentieel om aan de vraag in de EU en Noord-Europa te voldoen. Het belang van de productie van verse groenten in de landbouwsector in de regio Murcia is bekend, evenals de afhankelijkheid van Britse supermarkten van de levering van verse producten uit de Costa Calida.

Spaanse telers zijn zich daar zo van bewust dat maar liefst 40 procent van de productie nu onmiddellijk zelf wordt verpakt zodra het wordt geplukt. Installaties die bekend staan ​​als "tuinbouwplatforms" worden gebruikt bij het plukken en verpakken van producten zoals sla, waardoor ze hantering waaraan ze worden onderworpen verminderen, evenals de verpakkingstijd. Dit leidt tot een aanzienlijke toename van de kwaliteit en voedselveiligheid en een afname van de CO2-voetafdruk van het product, waardoor aan de vraag op de Noord-Europese markten wordt voldaan.

Volgens een artikel op murciatoday.com worden deze platforms, die in feite kleinschalige mobiele verwerkingsfabrieken zijn, ook gebruikt bij het plukken van groenten als selderij en koolrabi. Ze worden bemand door gespecialiseerde plukkers die in staat zijn om onmiddellijk die planten te identificeren die voldoen aan de geldende kwaliteitscriteria. De gewassen worden vervolgens op het platform getild om te worden gereinigd, geselecteerd, getrimd en verpakt en uiteindelijk worden de verpakte producten in gekoelde vrachtwagens geladen en naar de distributiecentra gebracht.

Daar worden ze verder gekoeld, gepalletiseerd en klaargemaakt voor verzending om ze zo snel mogelijk na het plukken te verzenden waarna ze in veel gevallen 40 uur later het Verenigd Koninkrijk bereiken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven