Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Leafy Greens Marketing Agreement

"Shutdown VS heeft geen invloed op de veiligheid bladgroenten"

Nieuws over het effect dat de overheidssluiting had op federale volksgezondheidsagentschappen heeft vragen opgeleverd over de veiligheid van de voedselvoorziening in de Verenigde Staten. Telers van bladgroenten willen dat consumenten weten dat de sluiting geen invloed heeft gehad op de inspanningen om de uitbraak van plantenziektes op de landbouwbedrijven te voorkomen. In feite heeft de industrie de inspanningen zelfs vergroot na de twee recente uitbraken bij romaine sla. 

"De federale voedselveiligheidsaudits van bladgroentes hebben in de zuidelijke woestijngebieden van Californië en Yuma, Arizona ook gewoon doorgang gevonden, zoals gewoonlijk," zei Scott Horsfall, CEO van de California Leafy Greens Marketing Agreement. "Deze inspanningen worden niet beïnvloed door de huidige sluiting van de regering en de bladgroentegemeenschap blijft ijverig werken om de volksgezondheid te beschermen."

Californië en Arizona produceren meer dan 90 procent van de bladgroenten, zoals romaine sla, die geteeld worden in de VS. De telers in deze staten zijn onderworpen aan een streng voedselveiligheidsprogramma dat bekend staat als de Leafy Greens Marketing Agreement, of LGMA. In het kader van dit programma worden de bladgroentetelers verplicht om een reeks op wetenschap gebaseerde voedselveiligheidspraktijken te volgen. Hun landbouwbedrijven worden geïnspecteerd door overheidsauditoren om ervoor te zorgen dat de praktijken worden gevolgd.

"De audits worden uitgevoerd door overheidsfunctionarissen die in dienst zijn van de staatsdepartementen van de landbouw in Californië en Arizona, die niet geassocieerd worden met de huidige sluiting van de federale overheid," verklaarde Horsfall. "Dit betekent dat er regelmatig overheidscontroles plaatsvinden in groene velden om te controleren of de boeren alle 150 voedselveiligheidscontrolepunten volgen die deel uitmaken van elke LGMA-audit. Elk lid van de LGMA wordt gemiddeld vijf keer per jaar gecontroleerd.

Na de E. coli-uitbraak van vorig voorjaar, die van invloed was op de romaine sla van Yuma, Arizona, voegde de LGMA extra eisen toe aan haar programma dat oproept tot verbeterde irrigatiewatertests en verhoogde buffers tussen grote dierlijke operaties en groenteeltbedrijven.

"De bladgroentegemeenschap is volledig toegewijd aan het verhinderen van toekomstige ziekte-uitbraken. Het programma LGMA werd gecreëerd als mechanisme om voedselveiligheidspraktijken door de industrie af te dwingen," zegt Steve Church, een teler van bladgroente en voorzitter van LGMA Californië. "Niemand wil uitbraken van bladgroenteziektes meer voorkomen dan wij. De recente uitbarstingen zijn tragisch geweest voor de mensen die er door getroffen zijn en duur voor telers, kleinhandelaren en consumenten. We werken zo hard als we kunnen om te voorkomen dat dit soort uitbraken zich ooit nog eens voordoen."

Voor meer informatie:
April Ward
Tel.: +1 916.441.1240
E-mail: april@lgma.ca.gov 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven