Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Functionele verpakkingen afgestemd op automatisering

Automatisering duurzame verpakkingen en minder verspilling

De groeiende vraag naar functionele AGF-verpakkingen die geschikt zijn voor automatisering was voor StePac aanleiding om haar Xtend lijn Modified Atmosphere/Modified Humidity (MA/MH)-verpakkingsoplossingen af te stemmen op zowel geautomatiseerde bulk- als retailverpakkingslijnen.

Deze stap maakt het gebruik van milieuvriendelijkere verpakkingsfolies mogelijk en zorgt tegelijkertijd voor een verbeterde  houdbaarheid van versproducten, waardoor voedselverspilling tegengegaan wordt. Het gebruik van zogenaamde  'green & lean' (milieuvriendelijke) verpakkingen draagt bovendien bij aan een reductie van het plasticverbruik. Met dit initiatief geeft het bedrijf blijk van haar streven naar het vervaardigen van 'doelmatige' plastic verpakkingsoplossingen, waarmee voedselverspilling voorkomen wordt en die het milieu zo min mogelijk belasten. De producten van StePac zullen te zien zijn in Hall 26, stand #F-12 tijdens de vakbeurs Fruit Logistica. 

“Na een analyse van de koolstofvoetafdruk van AGF die in StePac-verpakkingen wordt getransporteerd, met name bij transport over zee, in plaats van luchtvracht, hebben we vastgesteld dat de verpakking een klimaatpositief effect heeft. Dit wil zeggen dat de reductie van de koolstofemissie dankzij het gebruik groter is dan de koolstofemissie van de verpakking," licht Gary Ward toe, Technical Developmentmanager bij STePac. "De transitie naar geautomatiseerde flowpack-verpakkingen zorgt daarnaast voor een forse afname van het plasticverbruik wat het product zelfs nog klimaatpositiever maakt."

StePac ontwikkelde diverse foliestructuren om de overgang naar de automatische MA/MH-verpakkingen mogelijk te kunnen maken. Zo levert het gebruik van het Xflow-folie voor bulkverpakkingen een besparing van 40% op het plasticverbruik op, terwijl de unieke eigenschappen van het product behouden blijven. 

De unieke Xflow-folies winnen momenteel steeds meer terrein voor het verpakken van verschillende soorten groenten voor de foodservicesector in de Verenigde Staten, waar het gebruik van StePacs innovatieve en praktische folies een grote rol heeft gespeeld bij het vergroten van zowel de operationele capaciteit als het beantwoorden aan houdbaarheidseisen. 

De overgang naar geautomatiseerde verpakkingssystemen is goed nieuws voor telers/verpakkers omdat zij nu minder aan arbeidskosten kwijt zijn. De nieuwe Xgo-lijn voor retailverpakkingen maakt het mogelijk verse groenten en fruit bij de bron in transparante MA/MH-folies te verpakking zodat zij zo het winkelschap in kunnen. Het verpakken van versproducten zoals passiefruit (dat uiterst gevoelig is voor een teveel aan vocht) in dit soort hoogwaardige verpakkingen maakt het opnieuw sorteren en verpakken bij aankomst overbodig, zodat de producten in hun retailverpakkingen over zee vervoerd kunnen worden. Hierdoor kunnen ook importeurs besparen op hun kosten. De Xgo-lijn voor geautomatiseerde verpakkingen bestaat uit dekselfolies (ook hersluitbaar verkrijgbaar) en diverse soorten flowpack-folies. 

De consumptie van verse groenten en fruit neemt onder invloed van meerdere factoren toe, waaronder het groeiend bewustzijn omtrent het belang van een gezonde voeding en de bevolkingsgroei. De vraag naar praktische verpakkingen waarin producten langer vers blijven en die zorgen voor minder verspilling tijdens de toeleveringsketen neemt toe.Tegelijkertijd vragen de groeiende zorgen met betrekking tot het milieu en het gebruik natuurlijke hulpbronnen om duurzamere, herbruikbare verpakkingen waardoor producten langer te bewaren  zijn en over grote afstanden vervoerd kunnen worden.

"StePac heeft oog voor de dynamiek van de markt en de groeiende vraag naar duurzamere oplossingen zonder concessies te doen aan de functionaliteit en het gebruiksgemak," voegt Ward eraan toe. "We hebben onze O & O-activiteiten toegespitst op het aanpassen en verbeteren van onze producten en systemen om aan deze behoeften te kunnen beantwoorden en verantwoorde verpakkingsoplossingen te creëren."

"We kijken er daarom naar uit onze innovaties te presenteren in Berlijn," aldus Hila Nagel, marketing and communicatiemanager bij StePac. "Ons team van professionals is aanwezig en we nodigen iedereen uit om onze stand te bezoeken, Hall 26, Stand #F-12."

Voor meer informatie:
StePac
Johnson Matthey
Tel: +972.4.612.3500
info@StePac.com
www.StePac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven