Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaanse groenteprijzen stijgen fors door kou

De prijzen van groenten stijgen als gevolg van een daling van het aanbod. Deze trend wordt bevestigd door Emile Fellini, mede-eigenaar van Fellini Patrizio.

Venkel in verpakkingen van Fellini

"We wisten dat er leveringsproblemen zouden zijn omdat er in november sprake was van aanhoudende regen in verschillende delen van Zuid-Italië. Hierdoor werden de plantingen bemoeilijkt en in andere delen was het juist de droogte die voor problemen zorgde. Vervolgens kwam de vorst, wat leidde tot veel verlies van de gewassen", zegt Fellini.

Sla is een van de groenten die het moeilijk heeft

"De prijzen zijn gestegen, soms zelfs binnen een paar dagen verdubbeld omdat er geen aanbod is. Dit is vooral het geval voor artisjokken, sla en courgettes. Voor venkel is de situatie misschien wel het slechtst aangezien deze groente zeer gevoelig is voor vorst", zegt marketingmanager Lamberto Giovanardi.

Bosjes radijsjes en bekerverpakking

Ook de prijs van peterselie is gestegen en het is bijna onmogelijk om dit te bemachtigen. "De markt blijft erom vragen volgens de gebruikelijke normen, maar het vinden van peterselie van goede kwaliteit is in deze dagen bijna onmogelijk. Gelukkig hebben we veel telers in verschillende delen van Italië en daardoor slagen we erin om aan de vraag te voldoen in termen van kwantiteit en kwaliteit", zegt Giovanardi.

Er is ook een tekort aan sla omdat het weerspatroon de groei vertraagt. In sommige delen van Basilicata en Sicilië zijn veel groenten, die in tunnels werden geteeld, verloren gegaan. De sneeuw en de vorst hebben de oogst van onder andere de courgettes verwoest.

Het is echter wel het ideale moment voor de radicchio. Fellini werkt samen met een aantal telers uit De Marken die gespecialiseerd zijn in deze groente. De radicchio wordt in de verwerkingsfaciliteit gesorteerd om een gegarandeerd gewicht te verkrijgen zodat het kan worden verpakt onder de Freschissimi-lijn.

Contact:
Fellini Patrizio S.r.L.

Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven