Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als de vorst aanhoudt, is de schade mogelijk rampzalig"

Spaanse kou beschadigt meer dan 40% van groente in Guadalentín

Volgens ramingen van landbouworganisatie ASAJA Murcia in Spanje hebben de lage temperaturen een zware tol geëist van tuinbouwgewassen in de Valle del Guadelentín, met name in Lorca, Totana en Fuente Álamo. Meer dan 40% van de sla, artisjokken en tuinbonen zijn vanwege de kou verloren gegaan.

Volgens de secretaris-generaal van de organisatie, Alfonso Gálvez Caravaca, heeft de kou "de tuinbouwgewassen hard getroffen, vooral broccoli en artisjok, maar ook sla in Campo de Cartagena. De omvang van de schade moet nog vastgesteld worden, maar in sommige gebieden is er meer dan 35% verloren gegaan".

"We maken ons ook zorgen om de mogelijkheid dat de kou de citrus, met name de citroen, ernstig aan zal tasten. We hopen dat er geen verdere schade aangericht zal worden", voegde hij toe.

"De Technische Diensten van ASAJA Murcia gaan door met het vaststellen van de verliezen. Het gaat om verliezen die vanuit economisch oogpunt omvangrijk zijn en veel telers en gemeentes geraakt hebben. Deze ongunstige weersomstandigheden hebben zonder twijfel een zware tol geëist van het groenten- en fruitseizoen, dat sowieso al moeilijk was," aldus Gálvez Caravaca.

 

Meer informatie:

ASAJA Murcia

Francisco Seva Rivadulla

+34 653 85 31 14

Publicatiedatum: