Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis Tuk, ViVi:

Kas in de zak voor extra voedselveiligheid

Teelt naar een hoger niveau tillen - of het nu gaat om een ​​laboratorium voor weefselkweek of om een ​​meerlagig teeltsysteem. Dat is wat kan worden gedaan met ViVi, de teeltmethode die is ontwikkeld om producten in de eindverpakking te laten groeien. Onlangs zijn turn-key projecten bij Shandong D&F Agriculture en AgriGarden geïnstalleerd en uitgebreid.

Sla in een zak
Met de ViVi-methode kunnen telers volledige jonge planten of bladgewassen laten groeien in een gesloten micro geperforeerde zak. Tijdens de productieproces hoeft niemand het product aan te raken, helemaal tot het aanrecht of de klant aan toe. "ViVi kan zowel in laboratoria voor weefselkweek als voor micro-, baby- en bladgroenten worden gebruikt. We kunnen telers een turn-key oplossing bieden voor een compleet laboratorium voor elk uitgangsmateriaal, waaronder weefselkweek, zaad en stekken. En we kunnen hen ook een op maat gemaakte oplossing bieden voor specifieke omstandigheden", legt Dennis Tuk met ViVi uit.

Er volgden veel reacties op de introductie van ViVi een paar jaar geleden. Sceptici denken misschien dat het systeem te veilig is - een minikas die voor een enkele plant is gemaakt - leek overdreven. Tegenwoordig is hun ongelijk bewezen. "Teelt in een veilige, gecontroleerde omgeving, zonder infecties of ziekten, is een zeer relevant onderwerp gebleken in zowel de commerciële productie als op het gebied van R&D. Met ViVi Verte vindt de teelt plaats binnen de geperforeerde folie, wat betekent dat het gewas groeit in een gecontroleerde omgeving in de verpakking", legt Tuk uit. Door te groeien in een plantspecifieke kas groeit de binnenteelt naar een hoger niveau, vindt hij. "Dat is waar we naar streven en dat is wat er in de huidige projecten is gerealiseerd."

Turn-key projecten
Shandong D&F Agriculture was het allereerste project van ViVi in 2014. Na verschillende succesvolle jaren besloot de kwekerij van zaden en zaailingen om hun laboratorium voor weefselkweek uit te breiden om aan de grote marktvraag te voldoen. "Na de uitbreiding door ViVi, blijft D&F een van China's grootste producenten van fruitbomen en zet het een hoge standaard in de jonge plantenmarkt", aldus Tuk. "D&F zal na de geplande uitbreiding in staat zijn om 50 miljoen planten per jaar uit weefselkweek te produceren."

Een andere belangrijke ontwikkeling op het gebied van meerlagenteelt was de succesvolle levering van twee turn-key plantenkwekerijen aan AgriGarden in Kaiyang en Dongying (China). "We hebben deze installatie voltooid met een meerlaagse klimaatkamer uitgerust met LED-verlichting, automatische media-preparaten met een gespecialiseerde ViVi-media afvullijn en de nieuwst laboratoria voor weefselkweek."

AgriGarden is geboren in het hart van CAAS (China Agriculture Academy of Science) en is nu marktleider van plantkwekerijen in China.

Naast de bloeiende Chinese markt levert ViVi ook actief hoogwaardige turn-key oplossingen in Noord-Amerika. Veranderingen in de markt met het gebruik van minder natuurlijke en chemische hulpbronnen met behoud van productieniveaus hebben ertoe geleid dat ViVi zag dat de vraag naar veilige teelt in veel landen en in de commerciële productie en op het gebied van R&D steeg.

"Elke plant heeft een specifiek optimaal groeiprotocol", vervolgt Dennis. "Dankzij ons team van plantenspecialisten maakt het niet uit met welk soort gewas een teler wil werken - we kunnen advies geven voor de micropropagatie van ieder gewas het op een veilige manier." ViVi biedt consultancy voor de ontwikkeling van protocollen voor de planten en als het lab eenmaal operationeel is, kan ViVi ook training en consultancy bieden om een ​​goede start en een duurzame productie te garanderen.

Voor meer informatie:
ViVi
+31(0) 786 73 98 00
info@vivi.nu
 
www.vivi.nu

Publicatiedatum: