Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Verenigd Koninkrijk

Tesco wil voorraden opbouwen in voorbereiding op Brexit

Hoewel de Engelse supermarkt Tesco sinds het referendum drie jaar geleden weinig meer heeft losgelaten over Brexit, heeft de grootste retailer van het Verenigd Koninkrijk nu laten weten dat ze een grote voorraad van producten wil opbouwen in aanloop naar de deadline in maart.

De supermarkt heeft de plannen voor de productie en opslag aan alle leveranciers geleverd en heeft aangeboden de leveranciers te helpen met de opslag van producten als ze zelf hier niet genoeg ruimte voor hebben. Deze aankondiging komt een maand nadat Bloomberg meldde dat de vier grootste supermarkten in het VK hun belangrijkste leveranciers hebben gevraagd om een grote voorraad in te slaan uit angst dat een groot gedeelte van de schappen leeg zullen blijven bij een hard of no-deal Brexit.

“Nu de Kerst achter ons ligt, zijn we plannen aan het maken voor deze eventuele omstandigheden op te vangen," zei uitvoerend directeur Dave Lewis. “We werken samen met onze leveranciers om goede mogelijkheden te bedenken om meer voorraad op te slaan.”

Lewis benadrukte ook het belang van een probleemloze grensovergang voor de leveringsketens van het bedrijf en voegde toe dat het moeilijk is om een voorraad op te bouwen wanneer het versproducten betreft. "We hebben naar de levenscyclus en productie van categorieën gekeken die het belangrijkst zijn voor consumenten en hebben samen met leveranciers besproken wat hun productiecapaciteit is, waar ze hun voorraad opslaan en of we hen hiermee kunnen helpen," zei hij.

De Marks & Spencer Group heeft aangegeven dat ze ook plannen maken zijn voor een no-deal Brexit, wat een "grote impact" zou hebben op de supermarkt. De supermarkt heeft de ruimte bij zijn opslagfaciliteiten nog niet vergroot, maar zijn wel aan het kijken naar het aantal producten dat een lange houdbaarheid heeft, zei directeur Steve Rowe. Het bedrijf heeft ook zijn zorgen geuit over de mogelijkheden om verse voeding op te slaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven