Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Premier kondigt steun aan voor Canada's eerste geothermische energiecentrale

De premier van Canada, Justin Trudeau, heeft steun aangekondigd voor een nieuwe geothermische energiecentrale nabij Estevan in Zuidoost-Saskatchewan. Het energieproject wordt geleid door DEEP Earth Energy Production Corporation en is het eerste in zijn soort in Canada. Het maakt gebruik van een nieuwe bron van hernieuwbare energie.

De regering van Canada zal 16,85 miljoen euro aan financiering verstrekken voor de faciliteit van vijf megawatt (MWe), die genoeg energie zal produceren om ongeveer 5.000 huizen van stroom te voorzien, terwijl het de jaarlijkse uitstoot vermindert met het equivalent van de uitstoot van 7.400 auto's. Het project creëert 100 banen tijdens de bouw, voorziet het provinciale elektriciteitsnet van schone, hernieuwbare energie en creëert nieuwe zakelijke kansen voor lokale gemeenschappen.

De regering van Canada zal slim blijven investeren in onderzoek en innovatie om nieuwe schone energietechnologie te ontwikkelen, en de klimaatdoelstellingen te realiseren en economische groei te creëren waar iedereen baat bij heeft.

"De aankondiging is een investering in de toekomst van Saskatchewan en al onze kinderen. Het project van DEEP heeft het potentieel om de manier waarop de provincie en het land energie produceren te transformeren en tegelijkertijd goede banen voor de middenklasse te creëren voor Canadezen. Dit is een ander voorbeeld van hoe we actie ondernemen om de klimaatverandering vandaag te bestrijden en tegelijkertijd onze gemeenschappen van morgen te versterken", zei Justin Trudeau.

Eerste testput met succes voltooid
DEEP kondigde ook de succesvolle boring van zijn eerste geothermische testput aan. De verticale put, beheerd door Frontier Project Solutions en geboord door Horizon Drilling, bereikte op 16 december 2018 zijn beoogde totale diepte van 3.530 meter. Dit is de diepste bron ooit geboord in de geschiedenis van Saskatchewan.


"Dit is een grote stap voorwaarts voor het eerste duurzame energieproject in zijn soort in Canada," zei Kirsten Marcia, president en CEO van DEEP. "Het succesvol boren en valideren van het bronpotentieel is de grootste prestatie die dit project tot nu toe heeft behaald."

Met de steun van zijn geologische en reservoir technische teams, RESPEC en Force Reservoir Management, heeft het bedrijf met succes voorlopige gegevens verkregen om de beoordeling van het geothermische reservoir te vergemakkelijken. Open hole-logging tools geven een bodemtemperatuur van meer dan 125 graden Celsius aan. De resultaten van de drill stem test (DST) waren positief, wat aangeeft dat de reservoirdruk en de permeabiliteit groter zijn dan de minimumdrempel voor de haalbaarheid van het project. DEEP is er trots op dat de boorwerkzaamheden zijn voltooid zonder veiligheids- of milieu-incidenten. De put werd voltooid met een gegroefde productieliner, als voorbereiding op de tweede fase van het pilotproject met een productiestroom en een opbouwtest deze lente.

Meer dan 200 meter kern werden teruggevonden in het doelreservoir, inclusief Winnipeg- en Deadwood Formations en eindigend in het Precambriaanse gesteente. Gedetailleerde geotechnische analyse van de kern zal op korte termijn worden uitgevoerd. Deze kerngegevens zullen aansluiten op gespecialiseerde geofysische gegevens, waaronder gedetailleerde micro-beelden van het reservoirgesteente die in de put zijn opgenomen.

De volgende stappen voor het project bestaan uit het verrichten van kernboringen en het boren van een Manville-injectieput op dezelfde locatie vóór de lente. Tijdens testactiviteiten zal geproduceerde pekel uit de bronput worden geïnjecteerd en verwerkt in de injectieput, waardoor een doublet mogelijk is. Verdere geothermische parameters, waaronder bevestiging van de initiële DST-gegevens met bevestiging van druk, temperatuur en reservoir permeabiliteit, zullen tijdens deze volgende stap worden verkregen, die een injectie- en productiestroom en opbouwtest op langere termijn (30 dagen) omvat.

Voor meer informatie:
DEEP
Box 6 Site 515
RR5, Saskatoon, SK
S7K 3J8
Canada
T: 306.261.6979 
deepcorp.ca

Publicatiedatum: