Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Italiaanse komkommerteelt redelijk bevredigend"

"Hoewel het niet tot de meest verbouwde gewassen behoort, is de komkommerteelt nog altijd aanwezig in het zuiden van Siciliƫ. Het gaat om een gewas waarmee de bedrijfsinkomsten kunnen worden gediversifieerd, omdat het er niet in overvloed is", aldus Giuseppe Venezia, productiemanager bij het gelijknamige bedrijf dat wordt geleid door zijn broer Stefano.

De onderneming is gevestigd in Punta Bracetto op slechts een paar honderd meter van de zee. Hier zijn de klimatologische omstandigheden optimaal voor landbouw in het algemeen en deze kunnen worden verhoogd als er deskundige handen aan de te pas komen.

Links Biagio Iemullo (agronoom) en rechts Giuseppe Venezia (productiemanager)

De komkommersnack wordt gewaardeerd in het buitenland
"De komkommerteelt maakt dat ons bedrijf, dat 40 jaar geleden werd opgericht, een referentiepunt is voor dit marktsegment. We zijn een van de weinigen die deze groente telen en dit stelt ons in staat om er een redelijk bevredigend inkomen uit te halen. Naast de gewone komkommer telen we ook de snackkomkommer die op de buitenlandse markten wordt gewaardeerd als snack. We hopen dan ook dat we volgend jaar de productie kunnen verhogen", zegt Venezia.

De snackkomkommer

Azienda Agricola Stefano Venezia beslaat ongeveer 2,5 hectare en teelt naast komkommers ook tomaten, voornamelijk de pruim en cherry. De gewassen worden geteeld in twee cycli.

"Wij telen volgens de conventionele landbouwmethode en toch besteden we veel aandacht aan residuen, het minimaliseren van het gebruik van bestrijdingsmiddelen en we gaan zo zorgvuldig mogelijk om met ons afval. We zijn alert op ecologische duurzaamheid omdat we overtuigd zijn van het feit dat sociaaleconomische en culturele ontwikkeling ook bijdraagt aan het respect voor het territorium", concludeert Venezia.

Info:
Azienda Agricola S. Venezia
Via Dei Carpini 27
97013 Comiso (RG)
Tel.: +39 338 4737737
Email: peppevenezia66@gmail.com

Publicatiedatum: