Sorma Group:

“Nieuwe algoritmes verbeteren het kunstmatige zicht van sorteermachine”

De capaciteiten van de producten van de Sorma Group uit Cesena in Italië zijn verder uitgebreid door een baanbrekend systeem voor kunstmatig zicht, waarmee haar eigen SormaTech sorteermachine is uitgerust. De software die dit realiseert heet InstanDEF-QI 2.0 en wordt officieel gelanceerd op de Fruit Logistica in Berlijn. De nieuwe sorteermachine complementeert een eerder hiaat in de verder volledige lijn van post-harvest machines van de groep, door vanaf heden extreem precieze fruitsortering, selectie en classificatie ook tot de mogelijkheden van geautomatiseerde verwerking toe te voegen.

“Door te investeren in innovatieve machines, investeren we in onze klanten,” aldus Daniele Fabbri, General Manager van Sorma Iberica. “Ons voornaamste doel is onze klanten het beste gereedschap te bieden waardoor zij hun klanten het beste kunnen bedienen.” De nieuwe software heeft een meer gebruiksvriendelijke interface dan haar voorgangers en stelt de operator in staat om in het lopend bedrijf van de machines van instellingen voor de opsporing van defecten te wisselen.

Dankzij het InstanDEF-QI 2.0 systeem kan SormaTech de kwaliteit van individuele stuks fruit met grotere precisie vaststellen. Daarvoor zijn door het Sorma Iberica R&D Centre complexe algoritmes ontwikkeld die met elkaar interacteren, ieder vanuit verschillende spectrums. Hierdoor is het aantal beelden dat geanalyseerd wordt van elk stuk fruit verdubbeld, waardoor de detectie van interne en uiterlijke defecten met veel grotere precisie wordt uitgevoerd.

“Wanneer consumenten gebreken waarnemen aan fruit in een verpakking, zullen ze wellicht besluiten niet te kopen,” aldus Daniele Fabbri. “Het gaat dus niet enkel om efficiency, maar in de eerste plaats om ethiek. Door gebruikmaking van deze technologie wordt uiteindelijk de voedselverspilling verlaagd doordat elk stuk fruit een geschikte marktbestemming krijgt.”

De nieuwe ‘SmartClass’ functie laat de sorteermachine automatisch de intensiteit van de detectie instellen, doordat de machine de productklasse kan herkennen. Is eenmaal helder dat het gaat om een partij van hoge kwaliteit, dan kan het verdere verloop van het proces sneller gaan. Dit vermogen maakt het wisselen van programma’s of instellingen voor verschillende categorieën fruit overbodig.

De afgelopen jaren heeft de Sorma Group de prestaties van hun SormaTech verder verbeterd, nadat het eerder al de Macfrut Innovation Award 2017 won. Met de laatste verbeteringen gekoppeld aan een wereldwijde dekking, is de Sorma Group buitengewoon goed in staat om service te verlenen zowel voor als na de sales.

Het geautomatiseerde fruit sorteren volgens gewicht, kleur, diameter, vorm en interne en externe kwaliteit zal te zien zijn in hal 9, stand D-13 op Fruit Logistica.

Voor meer informatie:
Jessica Sabatini & Stefania Duminuco 
Sorma Group Press Office c/o Fruitecom
Email: jessica.sabatini@fruitecom.it 
Email: stefania@fruitecom.it 
Phone:  +39 338 73 07 649


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven