Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Verdere stijging Indiase tomatenprijzen verwacht

Nu de tomatenprijzen in India rond de €0,74 per kilo liggen en een verdere prijsstijging verwacht wordt, krijgen de vele populaire Indiase tomatengerechten toch een bitter bijsmaakje.   

De tuinbouwcoöperatie Hopcoms bericht dat de tomatenprijs op €0,71 per kilo ligt maar veel retailers hanteren prijzen van wel €0,87 per kilo. De afgelopen weken zijn de kiloprijzen verdrievoudigd ten opzichte van de €0,25 van begin december. In augustus lagen de prijzen zelfs rond de €0,04 per kilo, wat het gevolg was van de overvloedige oogst. 

Newindianexpress.com citeert een tuinbouwdeskundige: "Normaal bedraagt de aanvoer van tomaten in Bengalura 500 ton per dag maar nu is dit maar de helft, terwijl de consumptie even hoog is gebleven."

De oogst heeft schade opgelopen als gevolg van schimmels en valse meeldauw en naar verwachting zullen de opbrengsten gehalveerd zijn. "De prijzen blijven hetzelfde of gaan nog met zo'n €0,06 omhoog. We hopen dat de prijzen eind januari/begin februari weer gaan zakken," aldus een woordvoerder van Hopcoms. 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven