Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saline Farming start bouw eerste trainingscenter voor ontwikkeling zilte landbouw Bangladesh

Saline Farming, Lal Teer Seed en ICCO hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het opzetten van een trainingscenter in de buurt van Bagerhat, Bangladesh. Dit trainingscenter zal worden gebruikt om gewassen te testen op zouttolerantie en om landbouwtechnieken te tonen en te ontwikkelen. De onderzoeksresultaten zullen worden gebruikt voor het project ‘The Salt Solution’ en mogelijk voor vervolgonderzoek. Bij het project zijn direct 5000 en indirect 25000 kleine boeren betrokken.

Abdul Aziz

Dr. Arjen de Vos van Saline Farming: “Lal Teer Seed, het grootste zaadbedrijf in de privésector in Bangladesh, is goed op de hoogte van de problemen waarmee de boeren aan de kust van Bangladesh worden geconfronteerd. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen, produceren, verwerken en op de markt brengen van hoogproductieve zaden van goede kwaliteit om een ​​duurzame basis van landbouw en voedselzekerheid in Bangladesh en de rest van de wereld te ontwikkelen”.

Anita Bala met haar man

Voor Saline Farming is de realisatie van dit trainingscenter een belangrijke eerste mijlpaal. Doelstelling van het bedrijf is om binnen 10 jaar 5 trainingscentra te openen, één op elk continent.
Zo kan de kennis over zilte landbouw voor een ieder beschikbaar zijn, gericht op de geografische omstandigheden. Door de kennis van gewas-, grond- en waterbeheer te combineren, is het mogelijk om oogsten te verbeteren. Dit zal de voedselzekerheid in verzilte gebieden verhogen en het levensonderhoud van de boeren vergroten.
Wereldwijd is 62 miljoen hectare van de geïrrigeerde landbouwgrond al aangetast door zout. Elke dag komt hier 2000 ha bij, vooral in landen waar al een voedseltekort is.

The Salt Solution is een consortium project, gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij, en geïmplementeerd door ICCO (lead), Salt Farm Texel (SFT) en CODEC.

Foto's ICCO/frame in productions 
Bron: Saline Farming

Publicatiedatum: