Beperkt aanbod aardbeien met hoge prijzen in afwachting groeiende Spaanse aanvoer

Tholen – De goede aardbeienprijzen van voor de feestdagen hebben doorgezet in de eerste weken van het nieuwe jaar. Een beperkt aanbod uit de belichte winterteelt wordt momenteel voor goede prijzen van rond de twaalf euro per kilo verhandeld. Veel loopt via programma’s, terwijl er maar weinig voor de klok komt, blijkt uit een rondgang tijdens de Aardbeiendag 2019. Ondertussen is het wachten op de Spaanse import die vanaf nu op gang gaat komen.

Peter Rombouts

Bij Coöperatie Hoogstraten werd op 9 januari 3680 kilo aangevoerd tegen een middenprijs van 6,10 euro voor een halve kilo. Uit de belichte winterteelt wordt bij Hoogstraten op dit moment Sonata aangevoerd. Een deel van de productie zit in retailprogramma’s, maar er is ook nog een stukje export. De verwachting bij Hoogstraten is dat de prijzen voorlopig stabiel zullen blijven, totdat rond half maart de volumes gaan toenemen.


Martin Wakker (FruitMasters), Adrie Mijdam (Veiling Zaltbommel), Arthur Elsen (Veiling Zaltbommel), Hans Lodder (FruitMasters), Henk Bekkers (Veiling Zaltbommel) en Jan Willem Tolhoek (Veiling Zaltbommel)

Bij Veiling Zaltbommel een vergelijkbaar beeld. Ook hier een beperkt aanbod uit de belichte winterteelt, maar vanaf volgende week komen er ook toenemende volumes uit Spanje beschikbaar. De aanvoer vanuit het zuiden liet dit jaar echter wel langer op zich wachten, omdat Spaanse telers te maken kregen met koude temperaturen. Vanuit de westelijke hoek van het Iberisch schiereiland is er al wel volop aanvoer. Een tweetal telers in Portugal is daar sinds medio december in productie met Nederlands plantmateriaal van Elsanta. De prijzen voor deze zuidelijke aanvoer liggen tussen de acht en negen euro per kilo.

The zachtfruitteam van The Greenery met Sweet&Sunny

De Spaanse aanvoer bij The Greenery is deze week op gang gekomen, waardoor er weer aardbeien van het merk Sweet & Sunny beschikbaar zijn. De startdatum voor de aanvoer kwam overeen met de verwachtingen bij het zachtfruitteam van The Greenery. Alleen de volumes blijven nog een beetje achter als gevolg van de Spaanse kou. Zodra de volumes gaan toenemen, naar verwachting vanaf komend weekend, zullen door The Greenery ook de eerste retailacties gepland gaan worden.

De fotoreportage van de Aardbeiendag en de ISFC volgt morgen.

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
www.hoogstraten.eu
info@hoogstraten.eu

FruitMasters
www.fruitmasters.com 
info@fruitsmasters.com 

 


Veiling Zaltbommel
www.veilingzaltbommel.nl
info@veiling-zaltbommel.nl The Greenery
www.thegreenery.com 
softfruit@thegreenery.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven