Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China:

Jinshan 88-cherrytomaten zoeter dan normaal

De Jinshan 88-cherrytomaten van Pingdu in de provincie Shandong kwamen in november 2018 op de markt. Het aanbod zal doorlopen tot juli 2019. Het seizoen duurt zodoende negen maanden. "De kwaliteit van Jinshan 88-cherrytomaten is beter dan die van cherrytomaten uit andere teeltgebieden. De voornaamste reden hiervoor is de unieke geografische ligging rondom Pingdu," zegt Zheng Lilong van Guoyuan Fruit and Vegetable Cooperation.

"Het suikergehalte van de Jinshan 88-cherrytomaten is dit jaar met een Brix-waarde van rond de 12 hoger dan in afgelopen jaren. Ook de algehele kwaliteit van de tomaten is beter dan vorig jaar. We hebben eigen plantages in Pingdu, maar kopen ook tomaten in van onafhankelijke telers. We zetten de Jinshan 88-cherrytomaten af via groothandelsmarkten en supermarkten in grote en middelgrote steden in heel China. Het totale areaal in Pingdu voor de teelt van deze tomatensoort staat nu al op enkele honderden hectares."

"Na jaren aan promotie en ontwikkeling hebben Jinshan 88-cherrytomaten een eigen plek op de markt gevonden. De meeste consumenten eten de cherrytomaten als een verse snack. In de toekomst willen we ons marktaandeel verder ontwikkelen. Ook hopen we meer samenwerking te verkrijgen met handelaren, supermarkten en andere organisaties."

Contact: Zheng Lilong
Company name: Guoyuan Fruit and Vegetable Cooperation
Telefoon: +86 135 7382 1444 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven