Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FibreDust:

"Nieuwe growbags voor de alsmaar groeiende blauwe bessenmarkt"

Het in de VS gevestigde FibreDust LLC heeft een uitbreiding van zijn activiteiten aangekondigd: een magazijn en een kantoor in Ciudad Guzman (Mexico). De nieuwe activiteiten gingen in 2018 van start met als doel niet alleen de True Blue Blueberry Grow Bag te presenteren, maar ook om als R&D te dienen voor de ontwikkeling van nieuwe growbags voor de steeds groeiende markt voor blauwe bessen en zachtfruit.

Mogelijkheid
De markt nauwlettend in de gaten houdend, zag FibreDust-president Sam Ahilan een kans. "Ik heb altijd blauwe bessen willen telen en nu met onze nieuwe growbag voor blauwe bessen kunnen we kokos snel op de markt brengen. De voordelen van kokos zijn goed gedocumenteerd en de blauwe bessenplant groeit en bloeit goed op kokos. We zijn enthousiast over hoe goed de planten het doen met kokos en de opbrengst", verklaarde hij.

De blauwe bessenmarkt is een groeiende markt. "De telers zijn op zoek naar een beter alternatief dan grond die hun opbrengst verhoogt en de teeltruimte maximaliseert", legt Sam uit. FibreDust heeft al meer dan 100 containers aan de Mexicaanse markt geleverd en breidt zich uit naar andere markten. Op de blauwe bessenmarkt vormt de True Blue Blueberry Growbag het hart van deze uitbreiding.

De True Blue blueberry growbag is ontwikkeld met de hulp van grote telers in vele markten. "De gepatenteerde mix is ​​geformuleerd voor maximale opbrengst. Dit is de mix die het beste werkt voor de planten en uiteindelijk de partners van de telers", vervolgt Sam. "Het stelt een teler in staat om meer per hectare te planten: meestal kun je 6.500 per hectare grond planten, terwijl dit aantal met de True Blue-growbag met ongeveer 40% kan worden verhoogd."

De blauwe bes vereist niet alleen waterretentie, maar profiteert ook van beluchting. "Wanneer het in aarde of een turfmosmengsel is geplant is een goede beluchting moeilijk te bereiken. Een bodem-veenmosmengsel wordt na verloop van tijd erg vochtig; vaak hebben de planten last van wortelrot. Met de juiste beluchting wordt dit voorkomen, wat resulteert in een gezonder wortelstelsel."

Voor meer informatie:
FibreDust LLC
T: 860-613-0077 
Publicatiedatum: