Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voorraden Amerikaanse sla weer op orde

Na de sneeuw en het koude weer van afgelopen week zijn de slavoorraden uit Yuma en de Imperial Valley weer redelijk hersteld. Het was een onrustige week voor de telers uit het woestijngebied. Ook de feestdagen hebben een rol gespeeld in het slinken van de slavoorraden.

“Door het ijzige weer hebben we drie dagen vertraging opgelopen,” vertelt Mark McBride van Coastline Family Farms. “Door lichte regenval hebben we ook nog gedurende twee dagen minder kunnen oogsten. Traditioneel hebben we tijdens de feestdagen ook te maken met een tekort aan personeel. Daarmee lopen we vast bij het produceren en bij het transport. Inmiddels draait de slaproductie weer op volle toeren.”

Ondanks dat de problemen minimaal zijn, kijken de telers op dit moment nog naar oplossingen voor wat kleine kwaliteitsproblemen, die er mogelijk zijn met het omkrullen van de buitenste bladeren en wat verkleuringen. “De kernen van de sla zijn van goede kwaliteit.” aldus McBride.

De markt is weer in beweging
Handelaren zien dat de markt na de feestdagen weer aantrekt. De prijzen zijn stabieler en de telers transporteren weer stabiele hoeveelheden. McBride hoopt dat de stabiele markt zal aanhouden. De telers houden de voorspelling van regen voor later deze week goed in de gaten.

“Omdat consumenten na de feestdagen weer normaal koopgedrag vertonen is de markt weer aangetrokken.” McBride legt uit dat de prijzen zijn gestabiliseerd en hoopt dat de voorraden van de komende week zullen bijdragen aan een nog stabielere prijs. Voor de komende week is er ook regen voorspeld in de woestijnregio. Ook in Salinas, waar het lange tijd droog is geweest, verwachten ze regen.”

Een heldere, koude ochtend in de regio

Weer in woestijn stabieler
Hoewel sneeuw in de woestijn abnormaal lijkt gebeurt dat af en toe toch. Ondanks die uitzonderingen zorgt het stabiele weer in de winter ervoor dat de meeste slateelt in de Verenigde Staten in de wintermaanden plaatsvindt. Volgens McBride is het niet altijd zo stabiel geweest. “In de woestijn is het weer minder veranderlijk dan in de kuststreek van Californië. “In mijn herinnering hadden we vroeger meer problemen met het weer dan tegenwoordig. Dit jaar was de overgang tussen herfst en winter moeilijk in de regio. Nu het seizoen eenmaal goed op gang is zijn de problemen met de huidige weersomstandigheden relatief klein.”

Voor meer informatie:
Mark McBride 
Coastline Family Farms
Ph: +1 (831) 755-1430
mark@coastlinefamilyfarms.com
www.coastlinefamilyfarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven