Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jersey, Verenigd Koninkrijk:

Brexit bedreigt de aanvoer van verse producten van Kanaaleilanden

Een toonaangevende detailhandelaar heeft gewaarschuwd dat de invoer van verse producten naar Jersey na de Brexit 'ernstig wordt bedreigd', aangezien de teeltbedrijven en supermarkten van het eiland overwegen om goederen op te slaan in het geval van een no-deal scenario.

Met de stemming in het parlement over de Brexit-overeenkomst van mei aanstaande maandag bereiden bedrijven zich voor op de mogelijkheid dat de handelsstroom tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU ernstig wordt belemmerd, vooral als de voorstellen worden verworpen.

Na de 'Brexit-dag' op 29 maart zou er onrust kunnen ontstaan, aangezien nieuwe douanecontroles leveringen vanaf het continent zouden vertragen, waarbij een aantal Britse havens, zoals Hull en Folkestone, zich voorbereiden op meer import als Dover met capaciteitsproblemen kampt.

Aangezien Jersey grotendeels afhankelijk is van import uit het Verenigd Koninkrijk, hebben de detailhandelaren gewaarschuwd dat het eiland niet immuun zou zijn voor verstoringen. Colin Macleod, chief executive van de Co-op op de Kanaaleilanden, zei dat de voorraadvorming van goederen 'in actieve overweging' is bij de supermarkt.

Tony O'Neill, chief executive van SandpiperCI, die de Morrisons Daily en Marks and Spencer-franchises van het eiland beheert, vertelde jerseyeveningpost.com dat de Brexit-situatie 'zeer ingewikkeld' is en dat het aanleggen van voorraden een potentieel tekort aan verse producten niet zal verhinderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven