Ilapak en Sarco Packaging realiseren forse groei in AGF-markt

Laatste ontwikkelingen op gebied van ultrasoon sealen gepresenteerd op Fruit Logistica

Sarco Packaging BV is dealer van Ilapak International. In de AGF industrie heeft ILAPAK wereldwijd meer dan 1.000 verticale verpakkingslijnen geïnstalleerd, vele met ultrasoon seal- of sluitsysteem. Dit ultrasoon systeem is zowel op intermitterende als continue werkende verticale flowpackers gemonteerd, wat haar leiderschap in de markt bewijst na meer dan tien jaar samenwerking met Herrmann Ultraschall.

Ultrasone afdichting vereist minder energie dan traditionele sealsystemen en er kunnen hierdoor tastbare besparingen worden gerealiseerd. Met een grote milieu-impact op de vermindering van de CO2-voetafdruk geschat op 1.800 kg CO₂ per ton film.

In de afgelopen twee jaar hebben ILAPAK en Sarco Packaging een enorme groei gerealiseerd in de AGF-markt, die steeg van 19% van de Ilapak omzet in 2016 tot 35% in 2018. 27% hiervan is in salade en andere bladproducten, overige is vers gesneden fruit, aardappelen, wortels, etc.


Links: Vegatronic, rechts: pillowpack-verpakking


Een voortdurende poging om de kwaliteit te verbeteren en nieuwe oplossingen te vinden voor de productie-industrie heeft geleid tot het nieuwe intermitterende machine type Vegatronic 2300 OF Sanitary Design en de aankomende continue lopende Vegatronic 6400 met de mogelijkheid om met het nieuwe en vergrote ultrasone sealsysteem in te zetten tot een verpakkingsbreedte van 335 mm.

Vegatronic
Op de komende Fruit Logistica presenteert ILAPAK haar laatste ontwikkelingen op Ultrasoon sealen. Beschikbaar als IP65 of IP66 uitvoering, de nieuwe ILAPAK Vegatronic 2300 OF wordt gekenmerkt door een hygiënische uitvoering, een compacte footprint en hoge prestaties. Het open frame ontwerp van de verpakkingsmachine biedt gemakkelijke toegang tot alle machineonderdelen voor reiniging en onderhoud. Er zijn geen holtes waar vuil zich kan ophopen. Ontworpen met een lage product valhoogte en volledig gebruik van servomotoren in combinatie met vacuüm ondersteunde folieriemen, biedt deze intermitterende verpakker ongeëvenaarde prestaties op het volledige assortiment verticale verpakkingen, inclusief pillowpack verpakkingen, blokbodem zakken en Quattro- en Pouch verpakkingen.


Fruit Logistica
ILAPAK: Hal 9 stand C.06
Sarco Packaging: Hal 4.1 stand D.05.

Voor meer informatie:
Mark van der Kamp
Sarco Packaging
Tel: +31 (0)6 42 773 773
www.sarcopackaging.com

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven