Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Schotse Conservatieven willen speciale schappen voor lokale AGF

Als het aan de Schotse Conservatieven ligt, dan worden supermarkten voorzien van speciale schappen en gangpaden voor lokale producten. Volgens de partij zouden winkeliers hun klanten op deze manier kunnen wijzen op lokale geproduceerde levensmiddelen en dranken waarmee kleine bedrijven in de omgeving een steuntje in de rug zouden krijgen. 

Brian Whittle van de Schotse Conservatieve Partij legt uit dat het een logische stap voor supermarkten zou zijn om hun klantenbestand meer keuze te bieden en gezonde voeding te stimuleren. "Veel supermarkten hebben afdelingen waar etenswaren van over de hele wereld staan uitgestald, dus waarom ook niet voor lokale producten? Mensen zien dan meteen waar ze voor lokale producten terecht kunnen. Zo'n afdeling zal zeker aanslaan bij consumenten die graag kleine ondernemingen uit de buurt steunen."

"De verstandhouding tussen grote supermarkten en lokale ondernemingen is niet altijd even goed geweest maar dankzij dit idee kan hier verandering in komen. Klanten die er niets mee hebben, kunnen de afdeling links laten liggen en inkopen doen zoals zij gewend waren. Voor kleine producenten die moeite hebben om aan de eisen van landelijke contracten te beantwoorden, is dit echter een manier om langdurige banden met grote retailketens aan te gaan."

"Een speciaal gangpad met lokale producten biedt consumenten bovendien de mogelijkheid om lokale producenten te steunen en tegelijk het gemak te ervaren van breed assortiment aan producten onder één dak. We weten heel goed dat Schotten wat gezonder zouden moeten eten en het kopen van verse, lokaal geteelde AGF is een belangrijke manier om dit te bereiken. Met wat steun van de regering en de goodwill van grote retailers zie ik niet in waarom we dit niet zouden kunnen realiseren." 

 

Bron: wiltshirebusinessonline.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven