Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ali Macara, Ikram Neurenberg:

"Weinig vraag naar Turkse puntpaprika's na kerst"

Bij de Duitse grossiers is de situatie zo vlak na de jaarwisseling erg rustig. Ook in Neurenberg stabiliseert de markt zich na de grote verkoop tijdens de kerstperiode weer enigszins. Ook bij de Turkse handelaren is januari een rustige maand, bevestigt Ali Macara van Ikram Gbr / Macara Fruits, gevestigd op de groothandelsmarkt van Neurenberg.

Puntpaprika's en biogroenten
Hoewel de groothandelaar voornamelijk aan Turkse klanten levert, ging de afzet in december ook bij hem duidelijk omhoog. Vooral het Turkse assortiment - het zwaartepunt van het bedrijf - liet zich vlot verkopen. "Onze puntpaprika's in alle gewenste kleuren - rood, groen of geel - werden tijdens de adventsperiode het beste verkocht. Vooral de rode soort was dit jaar met kerst heel populair. Momenteel daalt de afzet duidelijk bij gelijkblijvende prijzen'', aldus Ali. Per zak (500 gram) vraagt men momenteel circa 0,90 euro.

Bij de afgelopen productlevering heeft de groothandelaar onder andere Italiaanse bosuien en Spaanse vruchtgroenten in bio-kwaliteit ontvangen. "Biogroenten verkopen we slechts sporadisch als er een keer een interessante lading opduikt. Momenteel hebben we een paar pallets via Nederland afgenomen met paprikamix en trostomaten van het ras Delyca. De prijzen zijn echter relatief laag, circa 5 euro per kistje."

Turkse witte kool
De seizoensspecialiteiten uit Turkije blijven echter nog steeds het handelsmerk van de groothandel. Deze producten worden grotendeels direct van de telers in de belangrijke Turkse teeltgebieden afgenomen. "Momenteel verkopen we bijvoorbeeld Turkse witte kool. Hoewel er Duitse witte kool beschikbaar is, geeft onze clientèle de voorkeur aan Turkse kroppen", zegt Ali afsluitend.

Verdere informatie:
IKRAM GBR / Macara Fruits
GF: Ali & Ömer Macara
Leyher Straße 107
Box 46-47, 90431 Nürnberg – Großmarkt
Tel: 0911/ 32 39 66 66
Fax: 0911/ 32 39 66 68
E-mail: info@ikramgbr.de 
Website: www.ikramgbr.de 

Publicatiedatum: