Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Het Franse landbouwmodel is het duurzaamste model van de wereld"

Volgens het Britse tijdschrift "The Economist" staat voor het derde jaar op rij de duurzaamheidsindex voor de landbouw- en voedingsmodellen van Frankrijk bovenaan de Food Sustainability Index (FSI), een wereldranglijst. Deze lijst is in het kader van The Economist Intelligence Unit ontwikkeld door onderzoekers, economen en journalisten. De FSI is het resultaat van een vergelijkend onderzoek van de verschillende manieren van consumeren en produceren in 67 landen (die alleen al samen verantwoordelijk zijn voor 90% van het wereldwijde bbp en 80% van dat van de bevolking).

Om deze indicator vast te kunnen stellen, werd een veertigtal criteria opgesteld en verdeeld in drie categorieën: 1 verspilling van water en voedsel, 2 duurzaamheid van landbouwmethoden en 3 beheersing van voedingsproblemen. Op basis van al deze criteria is het Franse landbouwsysteem ook dit jaar als de duurzaamste beoordeeld.

Frankrijk: leider in de strijd tegen voedselverspilling
De auteur van het onderzoek – Martin Koehring – legde ook het accent op de effectiviteit van de strijd tegen voedselverspilling in Frankrijk: "In een wereld waar een derde van het geproduceerde voedsel wordt weggegooid, staat Frankrijk voorop wat betreft het anti-afvalbeleid."

Frankrijk heeft dit jaar een flinke vooruitgang geboekt op het gebied van de verduurzaming van landbouwmethoden. "The Economist" moedigt de acties van Frankrijk aan, onder andere die op het gebied van het behoud van de biodiversiteit, het tegengaan het van kunstmatig maken van bodem en de gewasdiversificatie.

Een bemoedigende index die de inspanningen van Frankrijk en de telers erkent die midden in een agro-ecologische transitie zitten.

Voor meer informatie is het volledige onderzoek op de volgende site terug te vinden: Food Sustainability Index.
 
Bron: http://agriculture.gouv.fr 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven